Overig

Laatste update:

Independer: Minder auto-inbraken in 2019

Foto: Shutterstock

Er zijn in 2019 in totaal 48.499 auto-inbraken gepleegd, een daling van 9,3 procent ten opzichte van 2018. Dat meldt verzekeringsvergelijker Independer.nl, dat zich baseert op politiegegevens. 

Alleen in de Noordelijke provincies steeg het aantal inbraken. In Groningen steeg het aantal inbraken met 21 procent naar een totaal van 667 gevallen, in Friesland waren er 4 procent meer inbraken (446) en in Drenthe was 2 procent stijging naar 381 inbraken. In alle andere provincies daalde het aantal incidenten. De meeste inbraken vonden plaats in Amsterdam (6.376). Meer dan de helft van alle inbraken (53%) vond plaats in 15 gemeenten. In totaal telt Nederland 355 gemeenten.

Hoeveel auto’s er in totaal gestolen zijn, is nog niet bekend gemaakt. In het eerste halfjaar van 2019 was er sprake van een kleine daling.

Meer lezen over inbraak

Independer: Minder auto-inbraken in 2019 | Fleet&Mobility

Independer: Minder auto-inbraken in 2019

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Alleen in de Noordelijke provincies steeg het aantal inbraken. In Groningen steeg het aantal inbraken met 21 procent naar een totaal van 667 gevallen, in Friesland waren er 4 procent meer inbraken (446) en in Drenthe was 2 procent stijging naar 381 inbraken. In alle andere provincies daalde het aantal incidenten. De meeste inbraken vonden plaats in Amsterdam (6.376). Meer dan de helft van alle inbraken (53%) vond plaats in 15 gemeenten. In totaal telt Nederland 355 gemeenten.

Hoeveel auto’s er in totaal gestolen zijn, is nog niet bekend gemaakt. In het eerste halfjaar van 2019 was er sprake van een kleine daling.

Meer lezen over inbraak