Overig

Laatste update:

Verhuurder Sixt behaalt recordomzet in eerste halfjaar

Vorig jaar was ook al een recordjaar voor Sixt. (Foto: Shutterstock)

Sixt heeft in de eerste helft van 2022 een winst geboekt van 223 miljoen euro. Dit meldt Automotive op basis van een analyse van de de halfjaarcijfers van het verhuurbedrijf. Dat is een stijging van 250 procent ten opzichte van 2021.
De omzet steeg over de eerste zes maanden met 59,4 procent naar 1,3 miljard euro. Dit is volgens Sixt de beste halfjaaromzet in de geschiedenis van de onderneming. De grootste omzetstijging werd in Europa (exclusief Duitsland) geboekt (+82%). Hier was de omzet 536 miljoen euro. De omzet van het bedrijf buiten thuismarkt Duitsland is nu ruim 70 procent, waarvan zo’n 40,6 procent in Europa wordt gerealiseerd en 29,8 procent in de VS.
Vorig jaar was ook al een topjaar voor de Sixt.

Verhuurder Sixt behaalt recordomzet in eerste halfjaar | Fleet&Mobility

Verhuurder Sixt behaalt recordomzet in eerste halfjaar

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Vorig jaar was ook al een recordjaar voor Sixt. (Foto: Shutterstock)