Personenauto's

Laatste update:

Essent lanceert laad-app

Energiebedrijf Essent heeft een applicatie gelanceerd voor bezitters van een elektrisch auto. De app geeft aan waar laadpunten staan en of ze beschikbaar zijn. Ook kan via de app het opladen van een auto op afstand worden geregeld.

Bezitters van een elektrische auto die klant zijn bij Essent en hun voertuig aansluiten bij een laadpunt van het energiebedrijf kunnen met de app het opladen van hun auto op afstand starten en stoppen en hebben daar geen oplaadpas meer voor nodig. Ook laat de app zien hoe ver de accu van een elektrische auto is opgeladen.

De E-rijden-app toont alle openbare laadpunten in Nederland, zowel reguliere laadpalen als snelladers. Gebruikers van de app kunnen naar ruim 1.300 openbare Nederlandse laadpunten van Essent worden genavigeerd, evenals naar ongeveer 1.100 laadpunten van Essent’s moederbedrijf RWE in Europa. Essent is nog in gesrpek met andere exploitanten, zoals E-laad en ANWB, over het geautomatiseerd aanleveren van informatie over laadpunten.

De app is gratis verkrijgbaar in de Android Market en de App Store. 

Lees meer over het laadnetwerk in Nederland in de nieuwe Fleetmotive, die deze week verschijnt. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Essent lanceert laad-app | Fleet&Mobility

Essent lanceert laad-app

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bezitters van een elektrische auto die klant zijn bij Essent en hun voertuig aansluiten bij een laadpunt van het energiebedrijf kunnen met de app het opladen van hun auto op afstand starten en stoppen en hebben daar geen oplaadpas meer voor nodig. Ook laat de app zien hoe ver de accu van een elektrische auto is opgeladen.

De E-rijden-app toont alle openbare laadpunten in Nederland, zowel reguliere laadpalen als snelladers. Gebruikers van de app kunnen naar ruim 1.300 openbare Nederlandse laadpunten van Essent worden genavigeerd, evenals naar ongeveer 1.100 laadpunten van Essent’s moederbedrijf RWE in Europa. Essent is nog in gesrpek met andere exploitanten, zoals E-laad en ANWB, over het geautomatiseerd aanleveren van informatie over laadpunten.

De app is gratis verkrijgbaar in de Android Market en de App Store. 

Lees meer over het laadnetwerk in Nederland in de nieuwe Fleetmotive, die deze week verschijnt.