Personenauto's

Laatste update:

Hyundai brengt 50 waterstofauto’s op de Nederlandse markt

Hyundai gaat wereldwijd dit jaar nog 300 seriegeproduceerde auto’s op waterstof op de markt brengen, waarvan 50 in Nederland. Het gaat om Hyundai’s ix35 met een brandstofcel. Dat maakte importeur Greenib Car vandaag bekend tijdens een bijeenkomst in Arnhem. Hyundai is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die een waterstofauto in serie op de markt brengt.

De auto’s kunnen vanaf vandaag besteld worden en de eerste auto’s zullen waarschijnlijk worden afgenomen door overheidsinstanties en innovatieve bedrijven in de regio’s waar al waterstoftankstations zijn gevestigd of worden gerealiseerd (o.m. Arnhem, Amsterdam, Helmond en Rotterdam).

Historisch moment
In 2010 werd in Arnhem het eerste waterstoftankstation van Nederland geopend. “Dit is een historisch moment en ik ben trots dat dit in Arnhem plaats vindt”, aldus burgemeester van Arnhem Pauline Krikke. “De waterstofauto had te kampen met de kip-ei-problematiek. Hyundai doorbreekt vandaag de cirkel door de eerste waterstofauto op de markt te brengen.”

“Door constant te innoveren in nieuwe ontwikkelingen is het ons gelukt, als een van de weinige fabrikanten, om de Europese uitstootrichtlijnen van 2012 te halen”, zegt Hans Kwaad, algemeen directeur Greenib Car. “Onder meer door de ix35 waterstofauto zullen we de richtlijnen van 2020 ook halen.”

Leaseprijs
De Hyundai ix35 FCEV gaat 2.000 euro per maand (excl. btw) kosten in full operational lease. Vooralsnog valt de auto fiscaal in dezelfde categorie als emissievrije auto’s.

De ix35 FCEV heeft een actieradius van 600 kilometer en is naast de brandstofcel voorzien van een accu die opgeladen wordt door remkracht en die de aandrijflijn ondersteunt. Tanken duurt ongeveer 3 minuten en een volle tank waterstof kost ongeveer 50 euro.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Hyundai brengt 50 waterstofauto’s op de Nederlandse markt | Fleet&Mobility

Hyundai brengt 50 waterstofauto’s op de Nederlandse markt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s kunnen vanaf vandaag besteld worden en de eerste auto’s zullen waarschijnlijk worden afgenomen door overheidsinstanties en innovatieve bedrijven in de regio’s waar al waterstoftankstations zijn gevestigd of worden gerealiseerd (o.m. Arnhem, Amsterdam, Helmond en Rotterdam).

Historisch moment
In 2010 werd in Arnhem het eerste waterstoftankstation van Nederland geopend. “Dit is een historisch moment en ik ben trots dat dit in Arnhem plaats vindt”, aldus burgemeester van Arnhem Pauline Krikke. “De waterstofauto had te kampen met de kip-ei-problematiek. Hyundai doorbreekt vandaag de cirkel door de eerste waterstofauto op de markt te brengen.”

“Door constant te innoveren in nieuwe ontwikkelingen is het ons gelukt, als een van de weinige fabrikanten, om de Europese uitstootrichtlijnen van 2012 te halen”, zegt Hans Kwaad, algemeen directeur Greenib Car. “Onder meer door de ix35 waterstofauto zullen we de richtlijnen van 2020 ook halen.”

Leaseprijs
De Hyundai ix35 FCEV gaat 2.000 euro per maand (excl. btw) kosten in full operational lease. Vooralsnog valt de auto fiscaal in dezelfde categorie als emissievrije auto’s.

De ix35 FCEV heeft een actieradius van 600 kilometer en is naast de brandstofcel voorzien van een accu die opgeladen wordt door remkracht en die de aandrijflijn ondersteunt. Tanken duurt ongeveer 3 minuten en een volle tank waterstof kost ongeveer 50 euro.