Personenauto's

Laatste update:

Tien procent minder getankt langs de snelweg

Het afgelopen jaar hebben er 10% minder tankbeurten langs de snelweg plaatsgevonden. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van onderzoeksbureau Foodstep.

 

Nederlanders reden vorig jaar meer kilometers (+1%), maar het aantal verkochte liters brandstof daalde met 2 à 3%. Dat komt volgens Foodstep doordat auto’s zuiniger worden en er zuiniger wordt gereden, en doordat er meer over de grens wordt getankt.

Steeds vaker schrijven fleetmanagers en leasemaatschappijen hun berijders aan met het verzoek vaker goedkoper te tanken. Leaseplan meldde eerder al dat leaserijders minder vaak langs de snelweg tanken. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tien procent minder getankt langs de snelweg | Fleet&Mobility

Tien procent minder getankt langs de snelweg

Redactie Redactie
• Laatste update:

 

Nederlanders reden vorig jaar meer kilometers (+1%), maar het aantal verkochte liters brandstof daalde met 2 à 3%. Dat komt volgens Foodstep doordat auto’s zuiniger worden en er zuiniger wordt gereden, en doordat er meer over de grens wordt getankt.

Steeds vaker schrijven fleetmanagers en leasemaatschappijen hun berijders aan met het verzoek vaker goedkoper te tanken. Leaseplan meldde eerder al dat leaserijders minder vaak langs de snelweg tanken.