Personenauto's

Laatste update:

CB koopt 3-assige Crafter

CB, voorheen Centraal Boekhuis, uit Culemborg heeft een Volkswagen Crafter 6×2 in gebruik genomen. MAN Nederland Dealer leverde de vrachtauto.

Het chassis van de Crafter is voorzien van een derde as, waardoor de maximale aslast teruggebracht kon worden naar 2 ton per as. Dat was voor het bedrijf noodzakelijk om de hele binnenstad van Utrecht te kunnen bevoorraden.

CB biedt logistieke diensten op het gebied van media, fashion en healthcare; onder meer voor retailers, producenten, groothandels en zorginstellingen. “Ons distributienetwerk bereikt de hele Nederlandse en Belgische markt,” licht Karel ter Burg, manager facilitaire dienst bij CB toe, “Ook in het centrum van Utrecht zitten veel van onze afnemers. Ter bescherming van historische bruggen, gebouwen en werfkelders, gelden hier vervoersbeperkingen voor onder meer de hoogte van het voertuig. Ook geldt er een maximale aslast van 2 ton.” De combinatie van een hoog laadvermogen met een relatief lage aslast kon Ter Burg niet vinden bij standaard bedrijfswagens.

CB heeft MAN ingeschakeld om een aangepaste Crafter te leveren. De dealer heeft op zijn beurt het bedrijf Wierda Voertuigtechniek ingeschakeld als partner. Wierda voorzag het voertuig van een derde as, wat de Crafter geschikt maakte voor een totaalgewicht van 7.490 kilo in plaats van de standaard 5.000 kilo.

Carrosseriebedrijf Scheevers uit Schalkwijk heeft de bedrijfswagen voorzien van een lichte, degelijke laadbak. Deze combinatie zorgt voor een zeer licht voertuig met een hoog laadvermogen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
CB koopt 3-assige Crafter | Fleet&Mobility

CB koopt 3-assige Crafter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het chassis van de Crafter is voorzien van een derde as, waardoor de maximale aslast teruggebracht kon worden naar 2 ton per as. Dat was voor het bedrijf noodzakelijk om de hele binnenstad van Utrecht te kunnen bevoorraden.

CB biedt logistieke diensten op het gebied van media, fashion en healthcare; onder meer voor retailers, producenten, groothandels en zorginstellingen. “Ons distributienetwerk bereikt de hele Nederlandse en Belgische markt,” licht Karel ter Burg, manager facilitaire dienst bij CB toe, “Ook in het centrum van Utrecht zitten veel van onze afnemers. Ter bescherming van historische bruggen, gebouwen en werfkelders, gelden hier vervoersbeperkingen voor onder meer de hoogte van het voertuig. Ook geldt er een maximale aslast van 2 ton.” De combinatie van een hoog laadvermogen met een relatief lage aslast kon Ter Burg niet vinden bij standaard bedrijfswagens.

CB heeft MAN ingeschakeld om een aangepaste Crafter te leveren. De dealer heeft op zijn beurt het bedrijf Wierda Voertuigtechniek ingeschakeld als partner. Wierda voorzag het voertuig van een derde as, wat de Crafter geschikt maakte voor een totaalgewicht van 7.490 kilo in plaats van de standaard 5.000 kilo.

Carrosseriebedrijf Scheevers uit Schalkwijk heeft de bedrijfswagen voorzien van een lichte, degelijke laadbak. Deze combinatie zorgt voor een zeer licht voertuig met een hoog laadvermogen.