Personenauto's

Laatste update:

‘Nederlanders kunnen niet zonder auto’

Volgens 77 procent van de Nederlanders kunnen zij absoluut niet zonder de auto te kunnen. Dat blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van BNR.

Gisteren maakte de Vereniging Auto van de Zaak al bekend dat slechts 21 procent van de leaserijders bereid is de auto van de zaak te delen.

Volgens het onderzoek van MWM2 doen mensen pas afstand van de auto als rijden echt niet meer gaat, of als het werkelijk niet meer te betalen is. Volgens onderzoeker Matthijs Wolters gaan autobezitters wel vaker naar onbemande tankstations. “De helft geeft aan dat ze dat vorig jaar veel vaker deden en de merkdealer wordt ingeruild voor de onafhankelijke werkplaats. Je ziet ook dat mensen reparaties uitstellen en dat zal zeker gevolgen hebben voor de veiligheid op de weg.”

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Nederlanders kunnen niet zonder auto’ | Fleet&Mobility

‘Nederlanders kunnen niet zonder auto’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren maakte de Vereniging Auto van de Zaak al bekend dat slechts 21 procent van de leaserijders bereid is de auto van de zaak te delen.

Volgens het onderzoek van MWM2 doen mensen pas afstand van de auto als rijden echt niet meer gaat, of als het werkelijk niet meer te betalen is. Volgens onderzoeker Matthijs Wolters gaan autobezitters wel vaker naar onbemande tankstations. “De helft geeft aan dat ze dat vorig jaar veel vaker deden en de merkdealer wordt ingeruild voor de onafhankelijke werkplaats. Je ziet ook dat mensen reparaties uitstellen en dat zal zeker gevolgen hebben voor de veiligheid op de weg.”