Ecomobiel en Vakbeurs Energie samen verder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vakbeurs Energie werd voorheen georganiseerd door de Jaarbeurs. “Aangezien er veel raakvlakken zijn tussen de twee evenementen leek het beide partijen logisch om ze onder één dak te brengen, maar wel met behoud van de eigen identiteit. Het leek ons praktischer om de organisatie bij één partij neer te leggen”, zegt Fedde van der Woude van 54events.

De gezamenlijke evenementen gaan in essentie over alles op het gebied van opwekking en inkoop van duurzame energie. Denk daarbij aan zonne- of windenergie, en biogas. Gelinkt aan die kern zijn er drie specifieke events opgezet: gebouwen, industrie en mobiliteit. Laatstgenoemde valt onder Ecomobiel. In de nieuwe samenwerking blijft ook Ecologistiek bestaan als aparte tak.

Volgens Van der Woude is er veel overlap tussen Vakbeurs Energie en Ecomobiel. “Zowel op gebied van doelgroep als inhoudelijk zijn er veel raakvlakken. Bijna twintig procent van de bezoekers van Vakbeurs Energie zei vorig jaar het onderwerp mobiliteit in het aanbod te missen. Als organisator moet je daar wat mee. In de nieuwe opzet vindt er kruisbestuiving plaats tussen de twee evenementen en versterken ze elkaar.”

De organisator heeft voor het vernieuwde evenement zo’n vijftienduizend bezoekers en vierhonderd exposanten op het oog.

Ecomobiel trok vorig jaar vierduizend bezoekers, duizend minder dan verwacht. Er werd toen al gesproken over mogelijke nieuwe invalshoeken, zoals connected driving.