Personenauto's

Laatste update:

Afkoopsom niet meer aftrekbaar

De afkoopsom van de auto van de zaak is sinds dit jaar niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tot en met 2014 stond in het Handboek Loonheffingen duidelijk aangegeven dat een dergelijke afkoopsom aangemerkt kon worden als eigen bijdrage, waardoor deze aftrekbaar was van de inkomstenbelasting. Dat meldt de Vereniging Auto van de Zaak.

Volgens de VAvdZ is de wijziging gebaseerd op een afspraak uit 1998. De vereniging adviseert zakelijke rijders die volgens de autoregeling die ze hebben getekend met hun werkgever, verplicht zijn een afkoopsom te betalen, deze wel af te trekken. Volgens de VAvdZ is de regeling namelijk getekend met de op dat moment geldende belastingregels in het achterhoofd.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Afkoopsom niet meer aftrekbaar | Fleet&Mobility

Afkoopsom niet meer aftrekbaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de VAvdZ is de wijziging gebaseerd op een afspraak uit 1998. De vereniging adviseert zakelijke rijders die volgens de autoregeling die ze hebben getekend met hun werkgever, verplicht zijn een afkoopsom te betalen, deze wel af te trekken. Volgens de VAvdZ is de regeling namelijk getekend met de op dat moment geldende belastingregels in het achterhoofd.