Utrechts EV-deelautoproject gebruikt 150 Renaults Zoe

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Renault.

Het project is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, de stichting ElaadNL en de ontwikkelaar van het laadstation Lomboxnet. Utrecht wordt het pilotgebied van het Frans-Nederlandse netwerkproject voor Smart Solar Charging-oplossingen. ElaadNL deed al eerder ervaring op met slimme laadoplossingen.

Het project start met de plaatsing van duizend speciaal ontwikkelde slimme laadpalen in de regio Utrecht. Die worden door 10 duizend zonnepanelen van stroom voorzien. De installatie van de infrastructuur (door ElaadNL) valt samen met de ontwikkeling van een dienst om elektrische auto’s te delen.

In een volgende fase wordt een ‘vehicle-to-grid’-ecosysteem (v2g) ontwikkeld. Dat is een netwerk van oplaadpunten op zonne-energie die elektrische auto’s voorzien van stroom, maar tijdens piekmomenten ook energie kunnen afnemen uit de batterij van geparkeerde elektrische auto’s die verbonden zijn aan het netwerk.

Utrechts EV-deelautoproject gebruikt 150 Renaults Zoe | Fleet&Mobility

Utrechts EV-deelautoproject gebruikt 150 Renaults Zoe

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Renault.

Het project is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, de stichting ElaadNL en de ontwikkelaar van het laadstation Lomboxnet. Utrecht wordt het pilotgebied van het Frans-Nederlandse netwerkproject voor Smart Solar Charging-oplossingen. ElaadNL deed al eerder ervaring op met slimme laadoplossingen.

Het project start met de plaatsing van duizend speciaal ontwikkelde slimme laadpalen in de regio Utrecht. Die worden door 10 duizend zonnepanelen van stroom voorzien. De installatie van de infrastructuur (door ElaadNL) valt samen met de ontwikkeling van een dienst om elektrische auto’s te delen.

In een volgende fase wordt een ‘vehicle-to-grid’-ecosysteem (v2g) ontwikkeld. Dat is een netwerk van oplaadpunten op zonne-energie die elektrische auto’s voorzien van stroom, maar tijdens piekmomenten ook energie kunnen afnemen uit de batterij van geparkeerde elektrische auto’s die verbonden zijn aan het netwerk.