Personenauto's

Laatste update:

Nebest wint strijd om het groenste wagenpark

Het onafhankelijke ingenieurs- en adviesbureau Nebest is de winnaar van The Dutch Eco Drivers League, de jaarlijkse competitie tussen bedrijven in zuinig rijden. Aan de competitie namen zes bedrijven met in totaal 600 werknemers deel. De 163 deelnemers van Nebest zagen kans per saldo 3,7 procent zuiniger te rijden ten opzichte van de nulmeting van het eigen wagenpark.

The Dutch Eco Drivers League is een initiatief van Climate Neutral Group en Businessconcern met als doel ondernemend Nederland aan te sporen door met zuinig rijden een brandstofbesparing en CO2-reductie te bewerkstelligen.

Online trainingsprogramma
De competitie, die op 1 oktober 2015 van start ging en op 30 juni eindigde, bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een online trainingsprogramma en inzicht in het maandelijks verbruik van het totale wagenpark en het te realiseren besparingspotentieel. Jeroen Post van Nebest (rechts op de foto met naast hem collega Hannie van der Lubbe) zei bij het in ontvangst nemen van de prijs uit handen van Joris Smulders, managing partner van Businessconcern (links op de foto), ontzettend trots te zijn op de behaalde prestatie. “De kwaliteit van onze dienstverlening, maar ook het verminderen van de klimaatimpact wordt immers door onze medewerkers bepaald.”

2,5 procent brandstofbesparing
Ciska Uijlenbroek, manager marketing communicatie van de Climate Neutral Group, wijst er wel op dat een eenmalige deelname aan deze rijzuinigheidswedstrijd onvoldoende is om een langjarig effect op het wagenpark te sorteren. “Het is zaak om werknemers tenminste twee jaar aan (online) trainingsprogramma’s te laten meedoen om het rijgedrag blijvend te veranderen.”

Over het belang van de Dutch Eco Drivers League zegt zei: “Als alle personenauto’s in Nederland op basis van de resultaten van deze competitie zouden rijden, dan zou dat een brandstofbesparing van 2,5 procent opleveren. Dat komt overeen met een reductie van 535.000 ton CO2. Dat is vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van huishoudens in een stad ter grootte van Nijmegen.”

De volgende editie van The Dutch Eco Drivers League start op 1 oktober 2016.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nebest wint strijd om het groenste wagenpark | Fleet&Mobility

Nebest wint strijd om het groenste wagenpark

Redactie Redactie
• Laatste update:

The Dutch Eco Drivers League is een initiatief van Climate Neutral Group en Businessconcern met als doel ondernemend Nederland aan te sporen door met zuinig rijden een brandstofbesparing en CO2-reductie te bewerkstelligen.

Online trainingsprogramma
De competitie, die op 1 oktober 2015 van start ging en op 30 juni eindigde, bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een online trainingsprogramma en inzicht in het maandelijks verbruik van het totale wagenpark en het te realiseren besparingspotentieel. Jeroen Post van Nebest (rechts op de foto met naast hem collega Hannie van der Lubbe) zei bij het in ontvangst nemen van de prijs uit handen van Joris Smulders, managing partner van Businessconcern (links op de foto), ontzettend trots te zijn op de behaalde prestatie. “De kwaliteit van onze dienstverlening, maar ook het verminderen van de klimaatimpact wordt immers door onze medewerkers bepaald.”

2,5 procent brandstofbesparing
Ciska Uijlenbroek, manager marketing communicatie van de Climate Neutral Group, wijst er wel op dat een eenmalige deelname aan deze rijzuinigheidswedstrijd onvoldoende is om een langjarig effect op het wagenpark te sorteren. “Het is zaak om werknemers tenminste twee jaar aan (online) trainingsprogramma’s te laten meedoen om het rijgedrag blijvend te veranderen.”

Over het belang van de Dutch Eco Drivers League zegt zei: “Als alle personenauto’s in Nederland op basis van de resultaten van deze competitie zouden rijden, dan zou dat een brandstofbesparing van 2,5 procent opleveren. Dat komt overeen met een reductie van 535.000 ton CO2. Dat is vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van huishoudens in een stad ter grootte van Nijmegen.”

De volgende editie van The Dutch Eco Drivers League start op 1 oktober 2016.