Personenauto's

Laatste update:

Shell zet snelladers neer op tankstations

Foto: Shell

Het olie- en gasbedrijf sloot daartoe vandaag een overeenkomst met Ionity, het samenwerkingsverband van BMW, Daimler, Ford en Volkswagen voor het plaatsen van laadpalen op Shell-tankstations.

Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Volgens de deal komen er vanaf 2019 snelladers te staan bij Shell-tankstations in tien Europese landen, namelijk in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Hongarije.

In eerste instantie zijn dat Shells tachtig grootste tankstations langs snelwegen in die tien landen. Daar komen per station gemiddeld zes laders te staan waar elektrische auto’s in vijf tot acht minuten kunnen worden opgeladen.

“Onze klanten willen lange afstanden afleggen met elektrische voertuigen en ervan uit kunnen gaan dat er een betrouwbare en efficiënte manier is om hun auto te laden”, zegt István Kapitány, Shell executive vice president retail.

Elke 120 kilometer een laadstation

Ionity ging begin deze maand van start. De joint venture van Duitse autofabrikanten streeft naar een sluitend laadpalennetwerk, waarbij langs de snelwegen elke 120 kilometer een laadstation komt. Daarbij zet het bedrijf in op samenwerking met bestaande tankstations en wegrestaurants, onder meer de keten Tank und Rast en nu ook Shell.

Shell kocht onlangs al The New Motion, dat laadstations voor elektrische auto’s uitbaat. Daarnaast werkt Shell in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Nederland aan een netwerk van snellaadpunten op haar tankstations, onder de naam Shell Recharge. Zo wordt bij Shell-station De Andel langs de A12 nabij Gouda binnenkort het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen.

“In Nederland hebben we de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpunten in de Randstad te realiseren,” zegt Machteld de Haan, general manager Shell Retail Benelux & France.
Energieleverancier Eon kondigde deze maand ook aan 4 duizend extra snelladers te plaatsen in Europa.

Shell zet snelladers neer op tankstations | Fleet&Mobility

Shell zet snelladers neer op tankstations

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Shell

Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Volgens de deal komen er vanaf 2019 snelladers te staan bij Shell-tankstations in tien Europese landen, namelijk in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Hongarije.

In eerste instantie zijn dat Shells tachtig grootste tankstations langs snelwegen in die tien landen. Daar komen per station gemiddeld zes laders te staan waar elektrische auto’s in vijf tot acht minuten kunnen worden opgeladen.

“Onze klanten willen lange afstanden afleggen met elektrische voertuigen en ervan uit kunnen gaan dat er een betrouwbare en efficiënte manier is om hun auto te laden”, zegt István Kapitány, Shell executive vice president retail.

Elke 120 kilometer een laadstation

Ionity ging begin deze maand van start. De joint venture van Duitse autofabrikanten streeft naar een sluitend laadpalennetwerk, waarbij langs de snelwegen elke 120 kilometer een laadstation komt. Daarbij zet het bedrijf in op samenwerking met bestaande tankstations en wegrestaurants, onder meer de keten Tank und Rast en nu ook Shell.

Shell kocht onlangs al The New Motion, dat laadstations voor elektrische auto’s uitbaat. Daarnaast werkt Shell in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Nederland aan een netwerk van snellaadpunten op haar tankstations, onder de naam Shell Recharge. Zo wordt bij Shell-station De Andel langs de A12 nabij Gouda binnenkort het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen.

“In Nederland hebben we de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpunten in de Randstad te realiseren,” zegt Machteld de Haan, general manager Shell Retail Benelux & France.
Energieleverancier Eon kondigde deze maand ook aan 4 duizend extra snelladers te plaatsen in Europa.