Personenauto's

Laatste update:

Mistergreen haalt 50 miljoen euro op, investeert in robotaxi

Foto: Shutterstock

Leasemaatschappij Mistergreen heeft bij een consortium van bedrijven 50 miljoen euro aan extra investeringen opgehaald. Hierdoor bedraagt de totale financieringsruimte van het bedrijf nu 200 miljoen euro. Dat meldt Mistergreen. Het bedrijf heeft uitsluitend elektrische auto’s in zijn vloot.

Een groot deel van het opgehaalde geld wil het bedrijf inzetten voor de ontwikkeling van een vloot robotaxi’s, waarmee het de transportsector “op zijn kop wil zetten.” Mistergreen staat op plek 28 in de Leasemaatschappij Top 60.

Wennen

De robotaxi wordt volgens Mistergreen mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van full self driving-software. “Technologisch gezien is er al veel mogelijk maar zelfrijdende auto’s moeten het vertrouwen van de consument winnen”, zegt Mark Schreurs, co-founder van Mistergreen. “Het is een kwestie van tijd en wennen aan het idee maar we verwachten dat de eerste volledig zelfrijdende auto’s binnen drie jaar een feit zijn.” 

De enorme investeringen die momenteel gedaan worden in zelfrijdende auto’s gaan zich uitbetalen, stelt Schreurs. Hij hecht daar meer waarde aan dan aan de critici die stellen dat volledig autonoom rijden voorlopig onhaalbaar zal blijken te zijn.

Door de zelfrijdende auto wordt het nog makkelijker om een auto met meerdere mensen te delen, denkt hij. ”We zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende taxi of gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”

Mistergreen haalt 50 miljoen euro op, investeert in robotaxi | Fleet&Mobility
Personenauto's

Laatste update:

Mistergreen haalt 50 miljoen euro op, investeert in robotaxi

Foto: Shutterstock

Leasemaatschappij Mistergreen heeft bij een consortium van bedrijven 50 miljoen euro aan extra investeringen opgehaald. Hierdoor bedraagt de totale financieringsruimte van het bedrijf nu 200 miljoen euro. Dat meldt Mistergreen. Het bedrijf heeft uitsluitend elektrische auto’s in zijn vloot.

Een groot deel van het opgehaalde geld wil het bedrijf inzetten voor de ontwikkeling van een vloot robotaxi’s, waarmee het de transportsector “op zijn kop wil zetten.” Mistergreen staat op plek 28 in de Leasemaatschappij Top 60.

Wennen

De robotaxi wordt volgens Mistergreen mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van full self driving-software. “Technologisch gezien is er al veel mogelijk maar zelfrijdende auto’s moeten het vertrouwen van de consument winnen”, zegt Mark Schreurs, co-founder van Mistergreen. “Het is een kwestie van tijd en wennen aan het idee maar we verwachten dat de eerste volledig zelfrijdende auto’s binnen drie jaar een feit zijn.” 

De enorme investeringen die momenteel gedaan worden in zelfrijdende auto’s gaan zich uitbetalen, stelt Schreurs. Hij hecht daar meer waarde aan dan aan de critici die stellen dat volledig autonoom rijden voorlopig onhaalbaar zal blijken te zijn.

Door de zelfrijdende auto wordt het nog makkelijker om een auto met meerdere mensen te delen, denkt hij. ”We zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende taxi of gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”