Een nieuwe blik op mobiliteit en logistiek

Beeld: Messe Benelux Nederland.

Van 14 tot 16 september 2021 zal Hypermotion Frankfurt experts en baanbrekende innovators uit de automotive-, transport- en logistieksector betrekken bij discussies die gericht zijn op het aansturen van de energie- en mobiliteitstransitie. Het multimodale innovatieplatform richt zich op de volgende thema’s: alternatieve aandrijftechnologie, hyperloop-technologie, stedelijke logistiek en mobiliteitsconcepten en intelligente toeleveringsketens.

Het Hypermotion Frankfurt concept omvat een conventionele tentoonstelling die veel overeenkomsten vertoont met een conferentie. De beurs wordt aangevuld met tech talks, paneldiscussies en start-up pitches. Naast paneldiscussies in het Hypermotion Lab, waar out of the box denken de norm is, kunnen de deelnemers van dit jaar uitkijken naar drie high-profile conferenties. De smc – Smart Mobility + Green Cities Conference dient als toekomstig forum voor multimodale concepten en duurzame mobiliteit in genetwerkte steden en regio’s. Op de scalex – Supply Chain + Logistics Excellence Conference ligt de nadruk op de thema’s veerkracht, innovatie en prestaties. Op 16 september 2021 vindt voor de allereerste keer de Hyperloop Conference plaats. Deze conferentie brengt internationale spelers in het hyperloop-ecosysteem samen om de laatste ontwikkelingen van deze revolutionaire technologie te bespreken. Zo zullen onder meer transportbedrijven, staalproducenten, fabrikanten van vacuümtechnologie en infrastructuurbedrijven deelnemen.

Onder meer de volgende bedrijven zullen als exposant op de Hypermotion aanwezig zijn: DP World, SNCF Group, Yunex Traffic – A Siemens Business, HyperloopTT, Duisport Group, Zeleros, Uber, Orten Electric-Trucks, Timocom en EIT InnoEnergy SE.

Een nieuwigheid dit jaar: Hypermotion vindt tegelijkertijd plaats met de Automechanika Frankfurt. Dit biedt veelbelovende raakvlakken omdat op de Automechanika Frankfurt alles draait om de automotive service industrie.. Danilo Kirschner, show director van Hypermotion Frankfurt: “Ontwikkelaars op het gebied van mobiliteit en logistiek worden samengebracht met gebruikers uit de automotive aftermarket. Dit creëert waardevolle synergieën voor deelnemers aan beide evenementen op het gebied van onder andere alternatieve aandrijfsystemen, wagenparkbeheer, IoT-systemen en het creëren en optimaliseren van veerkrachtige internationale toeleveringsketens, om er maar een paar te noemen.” Niet alleen kunnen deelnemers hun gedachten en ideeën delen in het gezamenlijke conferentieprogramma, maar ze komen ook samen op het Future Mobility Park. Het belevingscircuit is de plek waar nieuwe oplossingen zoals autonome voertuigen, micromobiliteit, bakfietsen en oplaadstations van dichtbij en persoonlijk kunnen worden tentoongesteld en getest.

Hybride events combineren het beste van twee werelden

Hypermotion Frankfurt 2021 vindt plaats als een hybride vakbeurs. De beurs en conferenties vinden plaats op het beursterrein in Frankfurt en worden aangevuld met een scala aan digitale mogelijkheden. Danilo Kirschner licht enkele van de voordelen toe: “Met dit concept zijn we in staat om het in-person programma in Frankfurt ook online te plaatsen. Exposanten presenteren hun producten middels een eigen profiel, het gehele programma wordt live gestreamd, mensen kunnen communiceren via chat en video en er kan geprofiteerd worden van een uitgebreide digitale matchmaking.”

Meer informatie over Hypermotion Frankfurt en het volledige programma.

Een nieuwe blik op mobiliteit en logistiek | Fleet&Mobility

Een nieuwe blik op mobiliteit en logistiek

Beeld: Messe Benelux Nederland.

Van 14 tot 16 september 2021 zal Hypermotion Frankfurt experts en baanbrekende innovators uit de automotive-, transport- en logistieksector betrekken bij discussies die gericht zijn op het aansturen van de energie- en mobiliteitstransitie. Het multimodale innovatieplatform richt zich op de volgende thema’s: alternatieve aandrijftechnologie, hyperloop-technologie, stedelijke logistiek en mobiliteitsconcepten en intelligente toeleveringsketens.

Het Hypermotion Frankfurt concept omvat een conventionele tentoonstelling die veel overeenkomsten vertoont met een conferentie. De beurs wordt aangevuld met tech talks, paneldiscussies en start-up pitches. Naast paneldiscussies in het Hypermotion Lab, waar out of the box denken de norm is, kunnen de deelnemers van dit jaar uitkijken naar drie high-profile conferenties. De smc – Smart Mobility + Green Cities Conference dient als toekomstig forum voor multimodale concepten en duurzame mobiliteit in genetwerkte steden en regio’s. Op de scalex – Supply Chain + Logistics Excellence Conference ligt de nadruk op de thema’s veerkracht, innovatie en prestaties. Op 16 september 2021 vindt voor de allereerste keer de Hyperloop Conference plaats. Deze conferentie brengt internationale spelers in het hyperloop-ecosysteem samen om de laatste ontwikkelingen van deze revolutionaire technologie te bespreken. Zo zullen onder meer transportbedrijven, staalproducenten, fabrikanten van vacuümtechnologie en infrastructuurbedrijven deelnemen.

Onder meer de volgende bedrijven zullen als exposant op de Hypermotion aanwezig zijn: DP World, SNCF Group, Yunex Traffic – A Siemens Business, HyperloopTT, Duisport Group, Zeleros, Uber, Orten Electric-Trucks, Timocom en EIT InnoEnergy SE.

Een nieuwigheid dit jaar: Hypermotion vindt tegelijkertijd plaats met de Automechanika Frankfurt. Dit biedt veelbelovende raakvlakken omdat op de Automechanika Frankfurt alles draait om de automotive service industrie.. Danilo Kirschner, show director van Hypermotion Frankfurt: “Ontwikkelaars op het gebied van mobiliteit en logistiek worden samengebracht met gebruikers uit de automotive aftermarket. Dit creëert waardevolle synergieën voor deelnemers aan beide evenementen op het gebied van onder andere alternatieve aandrijfsystemen, wagenparkbeheer, IoT-systemen en het creëren en optimaliseren van veerkrachtige internationale toeleveringsketens, om er maar een paar te noemen.” Niet alleen kunnen deelnemers hun gedachten en ideeën delen in het gezamenlijke conferentieprogramma, maar ze komen ook samen op het Future Mobility Park. Het belevingscircuit is de plek waar nieuwe oplossingen zoals autonome voertuigen, micromobiliteit, bakfietsen en oplaadstations van dichtbij en persoonlijk kunnen worden tentoongesteld en getest.

Hybride events combineren het beste van twee werelden

Hypermotion Frankfurt 2021 vindt plaats als een hybride vakbeurs. De beurs en conferenties vinden plaats op het beursterrein in Frankfurt en worden aangevuld met een scala aan digitale mogelijkheden. Danilo Kirschner licht enkele van de voordelen toe: “Met dit concept zijn we in staat om het in-person programma in Frankfurt ook online te plaatsen. Exposanten presenteren hun producten middels een eigen profiel, het gehele programma wordt live gestreamd, mensen kunnen communiceren via chat en video en er kan geprofiteerd worden van een uitgebreide digitale matchmaking.”

Meer informatie over Hypermotion Frankfurt en het volledige programma.