AutoDisk lanceert MobiDisk

Beeld: Autodisk

Als je al sinds 1991 actief en creatief bent met autodata en softwareoplossingen voor fleet en leasing, dan is het zelfs voor AutoDisk bijzonder daar andere vormen van mobiliteit aan toe te voegen. Vreemd is deze ontwikkeling absoluut niet, zeker als je in ogenschouw neemt hoe de (elektrische) fiets zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een volwaardig, gezond en bijtellingsvriendelijk alternatief of aanvulling op de leaseauto.

Fietsen

“Na jaren van voorbereiding is er mede dankzij een samenwerking met Fietsvoordeelshop en Hellorider nu een volwaardige dataset van fietsgegevens beschikbaar in AutoDisk Calculeren en kunnen wij de markt voorzien van fietsdata,” aldus Alain Snel (directeur AutoDisk). Alain vervolgt: “Al jaren vertrouwen fleetowners en leasemaatschappijen dagelijks op onze data en lease calculeersoftware. Dit is dus voor auto’s én voor fietsen perfect geregeld. De fiets wordt op herkenbare maar separate wijze in de systemen verwerkt zoals bij auto’s het geval is, zowel off- als online en inclusief de verwerking naar LeaseWise.”

MobiDisk

AutoDisk heeft vervolgens direct doorgeschakeld naar een volledig online mobiliteitsportaal, door naast auto’s en fietsen ook verschillende mobiliteitspassen te kunnen selecteren. “Vanuit een vooraf ingesteld mobiliteitsbudget dat gekoppeld is aan bepaalde spelregels per werknemer, kan een leasemaatschappij zich perfect richten op alle medewerkers van een klant. Hierin komen alle vormen van mobiliteit samen en wij brengen dit naar buiten onder de naam MobiDisk”, aldus Alain Snel.

Launching partner

Samen met launching partner International Car Lease Holding (ICLH), is AutoDisk gestart met de live-gang van MobiDisk. Armand van Veen (CEO ICLH) omarmt deze ontwikkeling. “Vooral sinds corona lijkt de mobiliteitstransitie in een stroomversnelling te zijn gekomen en kijken werkgevers steeds vaker naar de fiets als aanvulling of alternatief op de bestaande leaseregeling. Daarnaast zien we dat meer ondernemingen kiezen voor een mobiliteitsbudget. Door naast een autoregeling ook een fietsregeling aan te kunnen gaan bieden, compleet met mobiliteitskaart, sluiten we beter aan op de vraag vanuit de markt.”

“De vraag is er en de oplossing om dit professioneel te kunnen verwerken nu dus ook. Met auto’s, fietsen en mobiliteitskaarten in één online portaal ontsluiten we als enige partij alle vormen van mobiliteit in één omgeving” besluit Alain Snel. “De ontwikkeling van MobiDisk maakt van mobiliteit geen containerbegrip meer, maar een feit”.a

AutoDisk lanceert MobiDisk | Fleet&Mobility

AutoDisk lanceert MobiDisk

Beeld: Autodisk

Als je al sinds 1991 actief en creatief bent met autodata en softwareoplossingen voor fleet en leasing, dan is het zelfs voor AutoDisk bijzonder daar andere vormen van mobiliteit aan toe te voegen. Vreemd is deze ontwikkeling absoluut niet, zeker als je in ogenschouw neemt hoe de (elektrische) fiets zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een volwaardig, gezond en bijtellingsvriendelijk alternatief of aanvulling op de leaseauto.

Fietsen

“Na jaren van voorbereiding is er mede dankzij een samenwerking met Fietsvoordeelshop en Hellorider nu een volwaardige dataset van fietsgegevens beschikbaar in AutoDisk Calculeren en kunnen wij de markt voorzien van fietsdata,” aldus Alain Snel (directeur AutoDisk). Alain vervolgt: “Al jaren vertrouwen fleetowners en leasemaatschappijen dagelijks op onze data en lease calculeersoftware. Dit is dus voor auto’s én voor fietsen perfect geregeld. De fiets wordt op herkenbare maar separate wijze in de systemen verwerkt zoals bij auto’s het geval is, zowel off- als online en inclusief de verwerking naar LeaseWise.”

MobiDisk

AutoDisk heeft vervolgens direct doorgeschakeld naar een volledig online mobiliteitsportaal, door naast auto’s en fietsen ook verschillende mobiliteitspassen te kunnen selecteren. “Vanuit een vooraf ingesteld mobiliteitsbudget dat gekoppeld is aan bepaalde spelregels per werknemer, kan een leasemaatschappij zich perfect richten op alle medewerkers van een klant. Hierin komen alle vormen van mobiliteit samen en wij brengen dit naar buiten onder de naam MobiDisk”, aldus Alain Snel.

Launching partner

Samen met launching partner International Car Lease Holding (ICLH), is AutoDisk gestart met de live-gang van MobiDisk. Armand van Veen (CEO ICLH) omarmt deze ontwikkeling. “Vooral sinds corona lijkt de mobiliteitstransitie in een stroomversnelling te zijn gekomen en kijken werkgevers steeds vaker naar de fiets als aanvulling of alternatief op de bestaande leaseregeling. Daarnaast zien we dat meer ondernemingen kiezen voor een mobiliteitsbudget. Door naast een autoregeling ook een fietsregeling aan te kunnen gaan bieden, compleet met mobiliteitskaart, sluiten we beter aan op de vraag vanuit de markt.”

“De vraag is er en de oplossing om dit professioneel te kunnen verwerken nu dus ook. Met auto’s, fietsen en mobiliteitskaarten in één online portaal ontsluiten we als enige partij alle vormen van mobiliteit in één omgeving” besluit Alain Snel. “De ontwikkeling van MobiDisk maakt van mobiliteit geen containerbegrip meer, maar een feit”.a