Actueel

Laatste update:

Autobinck koopt laadpaalbedrijf EV Company en zet in op verdere groei

Foto (v.l.n.r.): Hans Kwaad (ceo EV Company), Martijn Koning (Lid van de Raad van Bestuur AutoBinck Group), Maarten Schuring (cco EV Company), Martijn van Ameijde (Legal counsel AutoBinck Group) en Roel Warmerdam (Director risk & business control AutoBinck Group)

Autobinck neemt EV Company over. Het laadpaalbedrijf wordt gepositioneerd binnen de energiedivisie Ebinck, zo maakt Autobinck bekend aan AM. Hans Kwaad, momenteel chief business development officer bij Autobinck, wordt de nieuwe ceo van EV Company. De huidige ceo en oprichter Maarten Schuring blijft betrokken bij EV Company als cco. Autobinck neemt alle medewerkers over.

Transitie

Autobinck zet met de overname nog meer wind in de zeilen van de transitie van de afgelopen zeven jaar. Het bedrijf transformeert van retailer naar een portfoliobedrijf in mobiliteit en energie. In Nederland verkocht Autobinck Terberg Business Lease Group aan Arval en ook droeg het in 2022 de BMW-dealerschappen over aan Dusseldorp. In het buitenland is Autobinck nog wel actief in de retail.

De overname van EV Company past in deze transitie, vertelt Hans Kwaad. “Het is eigenlijk een logische combinatie. De werelden van energie en mobiliteit bewegen naar elkaar toe. Mobiliteit wordt elektrisch en we gaan allemaal meer stroom met elkaar consumeren. Dat betekent ook dat we die stroom ergens moeten opwekken en bijvoorbeeld stroom moeten opslaan omdat het elektriciteitsnet niet sterk genoeg is.”

Winstgevende energiemarkt

Autobinck krijgt vanuit Fleet Support en de energiedivisie Ebinck regelmatig vragen van klanten over laadpalen en zonnepanelen. “Vanuit Fleet Support krijgen wij het verzoek van bedrijven om hen te ondersteunen in de EV-transitie. Hoeveel laadpalen heb ik nodig? Hoe zet ik laadpalen bij mijn werknemers thuis? Hoe promoot ik zonnepanelen? Met EV Company kunnen we die vragen precies beantwoorden.”

Ook voor de winstgevende Ebinck-divisie is de overname van de EV Company goed nieuws, zegt de nieuwe ceo. “Wij leveren met die divisie onder andere zonnestroomsystemen. Ook daar krijgen we regelmatig vragen van klanten die bijvoorbeeld een thuisbatterij willen. Recent laadonderzoek geeft ook aan dat 77 procent van de EV-rijder een zonnepaneel heeft. Dat gaat hand in hand.”

Volwassen bedrijf

De keuze valt wat Kwaad betreft op EV Company omdat het een volwassen bedrijf is met een groot netwerk. Oprichter Maarten Schuring heeft het bedrijf opgebouwd tot de landelijke speler die het nu is. EV Company levert laadinfrastructuur aan onder meer leasemaatschappijen, waaronder MKB lease, Arval, ICLH en grote fleetowners zoals Strukton, Spie en Plieger, maar ook tal van corporates en vastgoedpartijen.

“De markt staat nu aan de vooravond van de verdere uitrol van elektrische mobiliteit”, zegt Kwaad. “Voor Autobinck voldoende aanknopingspunten om het bedrijf verder te laten groeien in het binnen- en buitenland”, besluit Kwaad.

Autobinck koopt laadpaalbedrijf EV Company en zet in op verdere groei | Fleet&Mobility

Autobinck koopt laadpaalbedrijf EV Company en zet in op verdere groei

Autobinck • Autobinck neemt EV Company over. Het laadpaalbedrijf wordt gepositioneerd binnen de energiedivisie Ebinck, zo maakt Autobinck bekend aan AM. Hans Kwaad, momenteel chief business development officer bij Autobinck, wordt de nieuwe ceo van EV Company. De huidige ceo en oprichter Maarten Schuring blijft betrokken bij EV Company als cco. Autobinck neemt alle medewerkers over.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Foto (v.l.n.r.): Hans Kwaad (ceo EV Company), Martijn Koning (Lid van de Raad van Bestuur AutoBinck Group), Maarten Schuring (cco EV Company), Martijn van Ameijde (Legal counsel AutoBinck Group) en Roel Warmerdam (Director risk & business control AutoBinck Group)

Transitie

Autobinck zet met de overname nog meer wind in de zeilen van de transitie van de afgelopen zeven jaar. Het bedrijf transformeert van retailer naar een portfoliobedrijf in mobiliteit en energie. In Nederland verkocht Autobinck Terberg Business Lease Group aan Arval en ook droeg het in 2022 de BMW-dealerschappen over aan Dusseldorp. In het buitenland is Autobinck nog wel actief in de retail.

De overname van EV Company past in deze transitie, vertelt Hans Kwaad. “Het is eigenlijk een logische combinatie. De werelden van energie en mobiliteit bewegen naar elkaar toe. Mobiliteit wordt elektrisch en we gaan allemaal meer stroom met elkaar consumeren. Dat betekent ook dat we die stroom ergens moeten opwekken en bijvoorbeeld stroom moeten opslaan omdat het elektriciteitsnet niet sterk genoeg is.”

Winstgevende energiemarkt

Autobinck krijgt vanuit Fleet Support en de energiedivisie Ebinck regelmatig vragen van klanten over laadpalen en zonnepanelen. “Vanuit Fleet Support krijgen wij het verzoek van bedrijven om hen te ondersteunen in de EV-transitie. Hoeveel laadpalen heb ik nodig? Hoe zet ik laadpalen bij mijn werknemers thuis? Hoe promoot ik zonnepanelen? Met EV Company kunnen we die vragen precies beantwoorden.”

Ook voor de winstgevende Ebinck-divisie is de overname van de EV Company goed nieuws, zegt de nieuwe ceo. “Wij leveren met die divisie onder andere zonnestroomsystemen. Ook daar krijgen we regelmatig vragen van klanten die bijvoorbeeld een thuisbatterij willen. Recent laadonderzoek geeft ook aan dat 77 procent van de EV-rijder een zonnepaneel heeft. Dat gaat hand in hand.”

Volwassen bedrijf

De keuze valt wat Kwaad betreft op EV Company omdat het een volwassen bedrijf is met een groot netwerk. Oprichter Maarten Schuring heeft het bedrijf opgebouwd tot de landelijke speler die het nu is. EV Company levert laadinfrastructuur aan onder meer leasemaatschappijen, waaronder MKB lease, Arval, ICLH en grote fleetowners zoals Strukton, Spie en Plieger, maar ook tal van corporates en vastgoedpartijen.

“De markt staat nu aan de vooravond van de verdere uitrol van elektrische mobiliteit”, zegt Kwaad. “Voor Autobinck voldoende aanknopingspunten om het bedrijf verder te laten groeien in het binnen- en buitenland”, besluit Kwaad.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.