Actueel

Laatste update:

Streetscooter-bouwer B-On failliet

(Foto: B-On)

De Duitse bouwer van Streetscooters B-On heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf probeert de productie wel op gang te houden, meldt onder meer het Duitse vakblad KFZ-Betrieb. Door het bankroet komen de banen van bijna 250 mensen op de tocht te staan.

B-On kocht eind 2021 de rechten voor Streetscooter van Deutsche Post. De nieuwe eigenaar had grootste plannen en wilde ook een distributienetwerk voor het elektrische voertuig opbouwen. De productie zelf bleef voorshands in de voormalige Streetscooter fabriek in Dűren die nu eigendom is van Neapco. Die fabriek werd deze zomer nog bezocht door bondskanselier Olaf Scholz.

Nu heeft B-On echter zelf onverwachts bij de rechtbank in Aken faillissement aangevraagd. Als reden geeft het bedrijf aan dat er nog steeds problemen zijn bij de levering van onderdelen die hebben geleid tot een daling van de productie en daardoor een tekort aan financiële middelen. De bewindvoerder stelt al de eerste gesprekken met leveranciers en klanten gevoerd te hebben om het bedrijf weer vlot te trekken. Directeur Jörg Hofmann blijft in het persbericht wel optimistisch: “B-On houdt vast aan het doel zich als leidende aanbieder van e-mobiliteit oplossingen in Europa te vestigen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over Faillissement

Streetscooter-bouwer B-On failliet | Fleet&Mobility

Streetscooter-bouwer B-On failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: B-On)

B-On kocht eind 2021 de rechten voor Streetscooter van Deutsche Post. De nieuwe eigenaar had grootste plannen en wilde ook een distributienetwerk voor het elektrische voertuig opbouwen. De productie zelf bleef voorshands in de voormalige Streetscooter fabriek in Dűren die nu eigendom is van Neapco. Die fabriek werd deze zomer nog bezocht door bondskanselier Olaf Scholz.

Nu heeft B-On echter zelf onverwachts bij de rechtbank in Aken faillissement aangevraagd. Als reden geeft het bedrijf aan dat er nog steeds problemen zijn bij de levering van onderdelen die hebben geleid tot een daling van de productie en daardoor een tekort aan financiële middelen. De bewindvoerder stelt al de eerste gesprekken met leveranciers en klanten gevoerd te hebben om het bedrijf weer vlot te trekken. Directeur Jörg Hofmann blijft in het persbericht wel optimistisch: “B-On houdt vast aan het doel zich als leidende aanbieder van e-mobiliteit oplossingen in Europa te vestigen.”

Meer lezen over Faillissement