Arnhem start proef met laadpaal op remenergie

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Het gaat om een proef. Die werd vorig jaar aangekondigd.

Wanneer een trolleybus remt, levert hij stroom terug aan de bovenleiding. Die energie wordt in Arnhem opgeslagen in (hergebruikte) accu’s in de openbare ruimte, aldus de gemeente. Die energie kan worden ingezet voor bijvoorbeeld verlichting – of dus het opladen van elektrische voertuigen.

De laadpunten zullen in eerste instantie gebruikt worden door taxi’s van Breng Flex, een vervoerservice op bestelling in de regio Arnhem-Nijmegen. Een deel van de taxi’s rijdt volledig elektrisch.

“De schoonste vorm van energie is de energie die je bespaart”, zegt wethouder Geert Ritsema. Volgens het persbericht van de gemeente wordt de proef op de voet gevolgd door steden in binnen- en buitenland met een net van bovenleidingen voor trolleys of trams.

Arnhem start proef met laadpaal op remenergie | Fleet&Mobility

Arnhem start proef met laadpaal op remenergie

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Het gaat om een proef. Die werd vorig jaar aangekondigd.

Wanneer een trolleybus remt, levert hij stroom terug aan de bovenleiding. Die energie wordt in Arnhem opgeslagen in (hergebruikte) accu’s in de openbare ruimte, aldus de gemeente. Die energie kan worden ingezet voor bijvoorbeeld verlichting – of dus het opladen van elektrische voertuigen.

De laadpunten zullen in eerste instantie gebruikt worden door taxi’s van Breng Flex, een vervoerservice op bestelling in de regio Arnhem-Nijmegen. Een deel van de taxi’s rijdt volledig elektrisch.

“De schoonste vorm van energie is de energie die je bespaart”, zegt wethouder Geert Ritsema. Volgens het persbericht van de gemeente wordt de proef op de voet gevolgd door steden in binnen- en buitenland met een net van bovenleidingen voor trolleys of trams.