Infrastructuur

Laatste update:

Jedlix lanceert slimme oplaad-app met Renault in Frankrijk

De Jedlix-app is beschikbaar voor rijders van een Renault Zoe (foto: Jedlix)

Jedlix-ceo Ruben Benders spreekt van een eerste stap op weg naar internationale uitbouw van het bedrijf. 

Eneco spin-off Jedlix gaat over de grens met zijn smart charging-oplossing. De app van Jedlix komt in Frankrijk beschikbaar voor mensen die een Renault Zoe rijden en groene stroom afnemen van energieleverancier Total Spring.

Jedlix introduceerde de smart-charge app in 2016. Hiermee kunnen automobilisten die hun elektrische auto’s aan de laadpaal thuis opladen, gebruik maken van de beste tarieven en bovendien zo veel mogelijk groene stroom laden. Met het oog op de vertrektijd van chauffeurs wordt een intelligente app gebruikt om het opladen tijdelijk te stoppen wanneer er een tekort aan elektriciteit dreigt op het net. Als er een overschot aan elektriciteit is, bijvoorbeeld als er veel wind of zonlicht is, wordt het opladen versneld. Eerder werd berekend dat het gebruik van de app automobilisten zo’n 15 euro per maand kan schelen.

Internationale expansie

Jedlix bereidt zich voor op een breder scala aan diensten voor de Franse markt, ook voor andere automerken. Daarna wil Jedlix-ceo Ruben Benders de app ook introduceren in andere landen met veel elektrische auto’s. “Na een succesvolle lancering van Jedlix in Nederland zijn we met deze samenwerking een nieuwe fase ingegaan”, vertelde hij bij de bekendmaking van het nieuws, gisteren op de Autosalon van Parijs.

De app werd in eerste instantie al samen met Renault ontwikkeld. Ook BMW biedt de app inmiddels aan, in combinatie met een Eneco-abonnement. Bram Poeth, directeur Eneco eMobility, verwacht dat de komst van elektrische auto’s grote veranderingen teweeg gaan brengen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Jedlix lanceert slimme oplaad-app met Renault in Frankrijk | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Jedlix lanceert slimme oplaad-app met Renault in Frankrijk

De Jedlix-app is beschikbaar voor rijders van een Renault Zoe (foto: Jedlix)

Jedlix-ceo Ruben Benders spreekt van een eerste stap op weg naar internationale uitbouw van het bedrijf. 

Eneco spin-off Jedlix gaat over de grens met zijn smart charging-oplossing. De app van Jedlix komt in Frankrijk beschikbaar voor mensen die een Renault Zoe rijden en groene stroom afnemen van energieleverancier Total Spring.

Jedlix introduceerde de smart-charge app in 2016. Hiermee kunnen automobilisten die hun elektrische auto’s aan de laadpaal thuis opladen, gebruik maken van de beste tarieven en bovendien zo veel mogelijk groene stroom laden. Met het oog op de vertrektijd van chauffeurs wordt een intelligente app gebruikt om het opladen tijdelijk te stoppen wanneer er een tekort aan elektriciteit dreigt op het net. Als er een overschot aan elektriciteit is, bijvoorbeeld als er veel wind of zonlicht is, wordt het opladen versneld. Eerder werd berekend dat het gebruik van de app automobilisten zo’n 15 euro per maand kan schelen.

Internationale expansie

Jedlix bereidt zich voor op een breder scala aan diensten voor de Franse markt, ook voor andere automerken. Daarna wil Jedlix-ceo Ruben Benders de app ook introduceren in andere landen met veel elektrische auto’s. “Na een succesvolle lancering van Jedlix in Nederland zijn we met deze samenwerking een nieuwe fase ingegaan”, vertelde hij bij de bekendmaking van het nieuws, gisteren op de Autosalon van Parijs.

De app werd in eerste instantie al samen met Renault ontwikkeld. Ook BMW biedt de app inmiddels aan, in combinatie met een Eneco-abonnement. Bram Poeth, directeur Eneco eMobility, verwacht dat de komst van elektrische auto’s grote veranderingen teweeg gaan brengen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten