Zeist lanceert autodeelproject met Centraal Beheer en Onze Auto

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Zeist start project auto delen. (Foto: Shutterstock)

Via een nieuw autodeelproject in Zeist onderzoekt Centraal Beheer welke vragen en behoeften gebruikers hebben over autodelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen en onzekerheden in geval van schade. “De auto die via Samen Slim Rijden Zeist wordt gedeeld, is verzekerd bij Centraal Beheer”, zegt Michiel Krouwer, commercieel manager Bedrijven en initiatiefnemer namens Centraal Beheer. “We zien bij onze klanten een ontwikkeling van bezit naar gebruik. Wij participeren in de deelmarkt om te kijken naar oplossingen om het delen makkelijker en betrouwbaar te maken.”

Sinds deze maand zijn twee wijken in de gemeente Zeist gestart met autodelen. Met het project Samen Slim Rijden Zeist biedt de gemeente elektrische deelauto’s, die via de app van Onze Auto wordt gedeeld. Het gaat om een pilot met vijf elektrische auto’s, die zijn geleverd door Wagenplan, een joint venture tussen Centraal Beheer en Athlon.

Ook de gemeente Amsterdam is actief met autodelen.