Japans consortium koopt Eneco voor 4,1 miljard euro

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De focus ligt voor Mitsubishi en Chubu op duurzaamheid.

Eneco wordt door de 44 gemeenten die aandeelhouder zijn verkocht aan een Japans consortium. Dat meldt Eneco in een persbericht. De voorgenomen overname van alle aandelen van Eneco staat op een totale waarde van 4,1 miljard euro. De gemeenten moeten nog wel officieel akkoord gaan met de overname. De kopende partijen zijn Mitsubishi (80%) en energiebedrijf Chubu (20%).

Beste bod

De overname komt niet als grote een verrassing; er waren drie partijen die geboden hadden. Shell en PGGM zaten in de race om het Nederlandse energiebedrijf te kopen en ook de Rabobank deed een poging Eneco over te nemen. De Japanners deden het beste bod voor de aandeelhouders en alle overige stakeholders van Eneco, zo is te lezen in het persbericht. Volgens de aandeelhouders is dit het beste bod voor de medewerkers, met de beste voorwaarden, waaronder prijs en transactiezekerheid.

Bij het oude

Eneco blijft een zelfstandig Nederlands energiebedrijf en de merken, bedrijfscultuur en bedrijfsidentiteit blijven ongewijzigd, evenals de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van het personeel. Het hoofdkantoor blijft ook gevestigd in Rotterdam. Eneco eMobility nam in oktober zelf nog het Duitse Charge It Mobility over.

Mitsubishi en Chubu zijn van plan internationaal verder uit te bouwen. Zo moet Eneco het Europese centrum van alle energie-gerelateerde activiteiten van Mitsubishi Corporation worden. De focus ligt daarbij op duurzaamheid, aldus het bedrijf.

Japans consortium koopt Eneco voor 4,1 miljard euro | Fleet&Mobility

Japans consortium koopt Eneco voor 4,1 miljard euro

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De focus ligt voor Mitsubishi en Chubu op duurzaamheid.

Eneco wordt door de 44 gemeenten die aandeelhouder zijn verkocht aan een Japans consortium. Dat meldt Eneco in een persbericht. De voorgenomen overname van alle aandelen van Eneco staat op een totale waarde van 4,1 miljard euro. De gemeenten moeten nog wel officieel akkoord gaan met de overname. De kopende partijen zijn Mitsubishi (80%) en energiebedrijf Chubu (20%).

Beste bod

De overname komt niet als grote een verrassing; er waren drie partijen die geboden hadden. Shell en PGGM zaten in de race om het Nederlandse energiebedrijf te kopen en ook de Rabobank deed een poging Eneco over te nemen. De Japanners deden het beste bod voor de aandeelhouders en alle overige stakeholders van Eneco, zo is te lezen in het persbericht. Volgens de aandeelhouders is dit het beste bod voor de medewerkers, met de beste voorwaarden, waaronder prijs en transactiezekerheid.

Bij het oude

Eneco blijft een zelfstandig Nederlands energiebedrijf en de merken, bedrijfscultuur en bedrijfsidentiteit blijven ongewijzigd, evenals de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van het personeel. Het hoofdkantoor blijft ook gevestigd in Rotterdam. Eneco eMobility nam in oktober zelf nog het Duitse Charge It Mobility over.

Mitsubishi en Chubu zijn van plan internationaal verder uit te bouwen. Zo moet Eneco het Europese centrum van alle energie-gerelateerde activiteiten van Mitsubishi Corporation worden. De focus ligt daarbij op duurzaamheid, aldus het bedrijf.