Shell bezorgt benzine met elektrische tankauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Bewoners van vier Rotterdamse wijken kunnen via een app benzine of diesel bestellen en de locatie van hun auto doorgeven. Vervolgens komt een elektrisch aangedreven tankautootje voorrijden dat de auto afvult. De berijder hoeft daarbij niet zelf aanwezig te zijn, mits de brandstoftank toegankelijk is. Zodra de tankbeurt voltooid is, wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven; de klant ontvangt een bon per e-mail. Prijzen liggen iets onder de adviesprijs; klanten betalen 3,95 euro bezorgkosten.

De dienst is Shell Tapup gedoopt. Machteld de Haan, general manager retail voor de Benelux en Frankrijk, zegt in het persbericht dat Shell met deze dienst inspeelt op veranderende behoeften van hun klanten. Die zouden op zoek zijn naar kwaliteit en gemak. Overigens maakte het oliebedrijf vorig jaar bekend ook elektriciteit te willen gaan verkopen.

De proef loopt in de wijken Overschie, Hillegersberg Zuid, Park Zestienhoven, Terbregge en voor medewerkers van bedrijven in de Van Nelle-fabriek.

Shell is gevraagd om aanvullende informatie, zoals duur en aard van de proef, selectie van het testgebied en de beschikbaarheid van de dienst voor houders van tankpassen en mobiliteitskaarten. Tot nog toe heeft de oliemaatschappij niet gereageerd.

Shell bezorgt benzine met elektrische tankauto | Fleet&Mobility

Shell bezorgt benzine met elektrische tankauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Bewoners van vier Rotterdamse wijken kunnen via een app benzine of diesel bestellen en de locatie van hun auto doorgeven. Vervolgens komt een elektrisch aangedreven tankautootje voorrijden dat de auto afvult. De berijder hoeft daarbij niet zelf aanwezig te zijn, mits de brandstoftank toegankelijk is. Zodra de tankbeurt voltooid is, wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven; de klant ontvangt een bon per e-mail. Prijzen liggen iets onder de adviesprijs; klanten betalen 3,95 euro bezorgkosten.

De dienst is Shell Tapup gedoopt. Machteld de Haan, general manager retail voor de Benelux en Frankrijk, zegt in het persbericht dat Shell met deze dienst inspeelt op veranderende behoeften van hun klanten. Die zouden op zoek zijn naar kwaliteit en gemak. Overigens maakte het oliebedrijf vorig jaar bekend ook elektriciteit te willen gaan verkopen.

De proef loopt in de wijken Overschie, Hillegersberg Zuid, Park Zestienhoven, Terbregge en voor medewerkers van bedrijven in de Van Nelle-fabriek.

Shell is gevraagd om aanvullende informatie, zoals duur en aard van de proef, selectie van het testgebied en de beschikbaarheid van de dienst voor houders van tankpassen en mobiliteitskaarten. Tot nog toe heeft de oliemaatschappij niet gereageerd.