‘Japanse Softbank neemt belang van 18% in Uber’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat melden diverse internationale media.

Softbank betaalt tussen de acht en negen miljard dollar voor de aandelen in Uber Technologies, de moeder van Uber, dat daarmee rond de 48 miljard dollar waard is. Eerder dit jaar lag de waardering nog op 68 miljard dollar.

Volgens de Wall Street Journal was Uber er veel aan gelegen om Softbank binnen te halen. Het bedrijf denkt zo de rust te kunnen herstellen, Uber werd dit jaar geplaagd door schandalen. Softbank steekt ook nog 1,25 miljard aan dollar in Uber zelf en verder levert het twee bestuurders, meldt WSJ.

‘Japanse Softbank neemt belang van 18% in Uber’ | Fleet&Mobility

‘Japanse Softbank neemt belang van 18% in Uber’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat melden diverse internationale media.

Softbank betaalt tussen de acht en negen miljard dollar voor de aandelen in Uber Technologies, de moeder van Uber, dat daarmee rond de 48 miljard dollar waard is. Eerder dit jaar lag de waardering nog op 68 miljard dollar.

Volgens de Wall Street Journal was Uber er veel aan gelegen om Softbank binnen te halen. Het bedrijf denkt zo de rust te kunnen herstellen, Uber werd dit jaar geplaagd door schandalen. Softbank steekt ook nog 1,25 miljard aan dollar in Uber zelf en verder levert het twee bestuurders, meldt WSJ.