Omzetgroei en recordverlies voor Uber

Maarten Maarten
• Laatste update:
Uber ceo Dara Khosrowshahi verwacht komende jaren minder verlies (foto: Shutterstock)

Gisteren werden de kwartaalcijfers van Uber gepresenteerd. Het Amerikaanse bedrijf boekt voor Q2 5,5 miljard dollar verlies, terwijl analisten volgens het FD op 3,4 miljard hadden gerekend. Het verlies was zo hoog door investeringen in onder meer autonome auto’s en eenmalige lasten ten gevolge van de beursgang in mei

Goed nieuws was er ook: het taxibedrijf heeft over het tweede kwartaal 14 procent omzetgroei geboekt, tot 3,2 miljard dollar, en het aantal geboekte trips steeg met 35 procent.

In een toelichting vertelde ceo Dara Khosrowshahi dat hij volgend jaar minder verlies verwacht. “We denken dat 2019 ons piek-investeringsjaar wordt”, zei hij. “In 2020 en 2021 zullen de verliezen naar beneden gaan.”

Belastingvoordeel 

Financieel persbureau Bloomberg wist te melden dat Uber, als het ooit echt winst gaat maken, kan rekenen op een belastingvoordeel van 6,6 miljard dollar. Dit komt doordat het intellectueel eigendom van het bedrijf naar de Nederlandse bv is overgeheveld. Dit intellectueel eigendom gaat flink in waarde stijgen als het bedrijf winst maakt. Voor inkomsten uit immateriële bezittingen, zoals merkrechten of royalty’s, geldt in Nederland een gunstig regime.

Omzetgroei en recordverlies voor Uber | Fleet&Mobility

Omzetgroei en recordverlies voor Uber

Maarten Maarten
• Laatste update:
Uber ceo Dara Khosrowshahi verwacht komende jaren minder verlies (foto: Shutterstock)

Gisteren werden de kwartaalcijfers van Uber gepresenteerd. Het Amerikaanse bedrijf boekt voor Q2 5,5 miljard dollar verlies, terwijl analisten volgens het FD op 3,4 miljard hadden gerekend. Het verlies was zo hoog door investeringen in onder meer autonome auto’s en eenmalige lasten ten gevolge van de beursgang in mei

Goed nieuws was er ook: het taxibedrijf heeft over het tweede kwartaal 14 procent omzetgroei geboekt, tot 3,2 miljard dollar, en het aantal geboekte trips steeg met 35 procent.

In een toelichting vertelde ceo Dara Khosrowshahi dat hij volgend jaar minder verlies verwacht. “We denken dat 2019 ons piek-investeringsjaar wordt”, zei hij. “In 2020 en 2021 zullen de verliezen naar beneden gaan.”

Belastingvoordeel 

Financieel persbureau Bloomberg wist te melden dat Uber, als het ooit echt winst gaat maken, kan rekenen op een belastingvoordeel van 6,6 miljard dollar. Dit komt doordat het intellectueel eigendom van het bedrijf naar de Nederlandse bv is overgeheveld. Dit intellectueel eigendom gaat flink in waarde stijgen als het bedrijf winst maakt. Voor inkomsten uit immateriële bezittingen, zoals merkrechten of royalty’s, geldt in Nederland een gunstig regime.