Nieuwe app: Alles Uber andere transportvormen

Maarten Maarten
• Laatste update:
De nieuwe app geeft ook alternatieven voor de Uber-taxi (foto: Shutterstock)

Uber gaat alle vervoersmogelijkheden en alle diensten in één app opnemen. Wie een bestemming invoert krijgt te zien hoe lang hij er over doet en wat het kost met diverse transportvormen, zoals lopen, openbaar vervoer of een Uber-taxi. Dit meldt Uber. Ook andere diensten van Uber, zoals (in de VS) de elektrische step, de elektrische Jump-fietsen, en Uber Eats zijn in de app opgenomen.

Het concern meldt proefnemingen in negen landen, onder andere in de steden Boston en Sydney. Binnenkort volgen onder meer San Francisco, Parijs en Mexico City.

Naast tips over hoe te reizen, worden ook meteen de kosten weergegeven. Uber neemt het voor lief dat openbaar vervoer vaak goedkoper is dan een Uber-taxi, en soms ook sneller. “Het gaat erom dat mensen ons vertrouwen als het op vervoer aankomt”, zei directeur vervoer David Reich. Het is niet mogelijk om via de Uber-app al de alternatieve vervoersmodaliteiten te boeken of te betalen.

Veiligheid 

De nieuwe app heeft ook diverse functies die de veiligheid van bestuurder en passagiers ten goede moeten komen. Rittijden en bestemming worden gecontroleerd, maar ook neemt de app met enige regelmaat opnamen van de bestuurder, zodat die ook tijdens de rit automatisch geïdentificeerd kan worden. Uber reageert daarmee op steeds strengere (Amerikaanse) wetgeving naar aanleiding van incidenten, meldt The Washington Post. Zo zouden Uber-chauffeurs misbruik hebben gemaakt van dronken vrouwen in hun taxi en wordt er soms onnodig een flink stuk omgereden.

Ook in Nederland vonden incidenten plaats met Uber-taxi’s. Als gevolg daarvan verhoogde Uber de minimumleeftijd voor bestuurders en deelt het bedrijf de ritgegevens met de gemeente Amsterdam.

Nieuwe app: Alles Uber andere transportvormen | Fleet&Mobility

Nieuwe app: Alles Uber andere transportvormen

Maarten Maarten
• Laatste update:
De nieuwe app geeft ook alternatieven voor de Uber-taxi (foto: Shutterstock)

Uber gaat alle vervoersmogelijkheden en alle diensten in één app opnemen. Wie een bestemming invoert krijgt te zien hoe lang hij er over doet en wat het kost met diverse transportvormen, zoals lopen, openbaar vervoer of een Uber-taxi. Dit meldt Uber. Ook andere diensten van Uber, zoals (in de VS) de elektrische step, de elektrische Jump-fietsen, en Uber Eats zijn in de app opgenomen.

Het concern meldt proefnemingen in negen landen, onder andere in de steden Boston en Sydney. Binnenkort volgen onder meer San Francisco, Parijs en Mexico City.

Naast tips over hoe te reizen, worden ook meteen de kosten weergegeven. Uber neemt het voor lief dat openbaar vervoer vaak goedkoper is dan een Uber-taxi, en soms ook sneller. “Het gaat erom dat mensen ons vertrouwen als het op vervoer aankomt”, zei directeur vervoer David Reich. Het is niet mogelijk om via de Uber-app al de alternatieve vervoersmodaliteiten te boeken of te betalen.

Veiligheid 

De nieuwe app heeft ook diverse functies die de veiligheid van bestuurder en passagiers ten goede moeten komen. Rittijden en bestemming worden gecontroleerd, maar ook neemt de app met enige regelmaat opnamen van de bestuurder, zodat die ook tijdens de rit automatisch geïdentificeerd kan worden. Uber reageert daarmee op steeds strengere (Amerikaanse) wetgeving naar aanleiding van incidenten, meldt The Washington Post. Zo zouden Uber-chauffeurs misbruik hebben gemaakt van dronken vrouwen in hun taxi en wordt er soms onnodig een flink stuk omgereden.

Ook in Nederland vonden incidenten plaats met Uber-taxi’s. Als gevolg daarvan verhoogde Uber de minimumleeftijd voor bestuurders en deelt het bedrijf de ritgegevens met de gemeente Amsterdam.