Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Tier Mobility zoekt fusiepartner’

Tier Mobility exploiteert vooral deelsteps in tien verschillende landen. (Foto: Tier Mobility)

Het Duitse Tier Mobility, dat in Nederland met e-deelfietsen en e-deelscooters actief is in Amersfoort, Almere, Utrecht en Eindhoven, is op zoek naar een fusiepartner of eventuele overnemer. Tier Mobility wordt daartoe min of meer gedwongen door investeerders die een consolidatie nastreven in de verlieslijdende sector. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Britse Sky News in een bericht dat is overgenomen door Reuters.

Tier Mobility exploiteert elders vooral e-steps, is actief in tien landen – waaronder de Verenigde Staten – en telt rond de 900 werknemers. In augustus moest het bedrijf al 180 banen schrappen vanwege de onzekere economische omstandigheden. In januari gingen er nog eens honderd mensen uit. Drie maanden geleden werd ook bekend dat Tier met zakenbank Rothschild op zoek was naar enkele honderden miljoenen aan extra middelen. Dat was wel de eerste nieuwe financieringsronde sinds 2021. 

Maar volgens door Sky News gehoorde bronnen hebben die onderhandelingen “geen tevredenstellende resultaten opgeleverd voor Tier”. Het mobiliteitsbedrijf zou nu adviseur Qatalyst Partners hebben ingeschakeld voor een volgende stap. Een woordvoerder van Tier wilde niet reageren op “geruchten of speculaties in de markt”.

‘Tier Mobility zoekt fusiepartner’ | Fleet&Mobility

‘Tier Mobility zoekt fusiepartner’

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Tier Mobility exploiteert vooral deelsteps in tien verschillende landen. (Foto: Tier Mobility)

Tier Mobility exploiteert elders vooral e-steps, is actief in tien landen – waaronder de Verenigde Staten – en telt rond de 900 werknemers. In augustus moest het bedrijf al 180 banen schrappen vanwege de onzekere economische omstandigheden. In januari gingen er nog eens honderd mensen uit. Drie maanden geleden werd ook bekend dat Tier met zakenbank Rothschild op zoek was naar enkele honderden miljoenen aan extra middelen. Dat was wel de eerste nieuwe financieringsronde sinds 2021. 

Maar volgens door Sky News gehoorde bronnen hebben die onderhandelingen “geen tevredenstellende resultaten opgeleverd voor Tier”. Het mobiliteitsbedrijf zou nu adviseur Qatalyst Partners hebben ingeschakeld voor een volgende stap. Een woordvoerder van Tier wilde niet reageren op “geruchten of speculaties in de markt”.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.