Actueel Leasing en verhuur

Laatste update:

Oprichters Steven Donselaar en Mark Dekker vertrekken bij Autohopper

V.l.n.r.: Steven Donselaar (directeur/oprichter Autohopper), Eric Louwman (president Louwman Group) en Mark Dekker (directeur/oprichter Autohopper). (Foto: Louwman Group)

Oprichters Steven Donselaar en Mark Dekker vertrekken bij Autohopper, zo meldt het bedrijf aan Automotive. Donselaar en Dekker richtten het verhuurbedrijf dertien jaar geleden samen op. Ze dragen het stokje over aan Roel Steunenberg, die al bij Autohopper werkte en nu algemeen directeur wordt.

‘We creëerden een fijnmazig, landelijk dekkend netwerk en een herkenbaar merk. We introduceerden ronde tarieven, heldere voorwaarden en we maakten het kinderlijk eenvoudig om online een auto te boeken’, schrijft Donselaar op LinkedIn. ‘Nu is dat allemaal ‘gewoon’, maar destijds in 2011 was dat uniek.’

Donselaar en Dekker lichten hun vertrek verder toe in een persbericht: “Onze klussen zitten erop, Autohopper kan nu zonder ons verder. Er ligt een basis om onder de vleugels van Louwman Group verder te groeien.”

De twee oprichters bleven na 2021 verbonden aan het bedrijf om de integratie van Autohopper in de organisatie van Louwman te begeleiden.

Groei

Inmiddels kan op meer dan 130 plekken in Nederland van Autohopper worden gehuurd. Volgens Autohopper is de ‘voorgenomen groei van de verhuurketen en franchiseformule de afgelopen twee jaar dankzij gezamenlijke inspanningen goed van de grond gekomen.’ Dat resulteerde in een verdubbeling van de omvang van het bedrijf.

Autohopper is in 2011 gestart en ontwikkelde zich als autoverhuurder met zelfontwikkelde software voor de verhuur van auto’s. Volgens Autohopper kon het bedrijf groeien doordat het zich in de beginjaren richtte op plekken in de markt ‘die andere partijen nog niet bedienden’. Nu concurreert het verhuurbedrijf naar eigen zeggen met de ‘grote verhuurders in Nederland’.

Oprichters Steven Donselaar en Mark Dekker vertrekken bij Autohopper | Fleet&Mobility

Oprichters Steven Donselaar en Mark Dekker vertrekken bij Autohopper

Autohopper • Oprichters Steven Donselaar en Mark Dekker vertrekken bij Autohopper, zo meldt het bedrijf aan Automotive. Donselaar en Dekker richtten het verhuurbedrijf dertien jaar geleden samen op. Ze dragen het stokje over aan Roel Steunenberg, die al bij Autohopper werkte en nu algemeen directeur wordt.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
V.l.n.r.: Steven Donselaar (directeur/oprichter Autohopper), Eric Louwman (president Louwman Group) en Mark Dekker (directeur/oprichter Autohopper). (Foto: Louwman Group)

‘We creëerden een fijnmazig, landelijk dekkend netwerk en een herkenbaar merk. We introduceerden ronde tarieven, heldere voorwaarden en we maakten het kinderlijk eenvoudig om online een auto te boeken’, schrijft Donselaar op LinkedIn. ‘Nu is dat allemaal ‘gewoon’, maar destijds in 2011 was dat uniek.’

Donselaar en Dekker lichten hun vertrek verder toe in een persbericht: “Onze klussen zitten erop, Autohopper kan nu zonder ons verder. Er ligt een basis om onder de vleugels van Louwman Group verder te groeien.”

De twee oprichters bleven na 2021 verbonden aan het bedrijf om de integratie van Autohopper in de organisatie van Louwman te begeleiden.

Groei

Inmiddels kan op meer dan 130 plekken in Nederland van Autohopper worden gehuurd. Volgens Autohopper is de ‘voorgenomen groei van de verhuurketen en franchiseformule de afgelopen twee jaar dankzij gezamenlijke inspanningen goed van de grond gekomen.’ Dat resulteerde in een verdubbeling van de omvang van het bedrijf.

Autohopper is in 2011 gestart en ontwikkelde zich als autoverhuurder met zelfontwikkelde software voor de verhuur van auto’s. Volgens Autohopper kon het bedrijf groeien doordat het zich in de beginjaren richtte op plekken in de markt ‘die andere partijen nog niet bedienden’. Nu concurreert het verhuurbedrijf naar eigen zeggen met de ‘grote verhuurders in Nederland’.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.