Auto en fiscus

Laatste update:

Leaseplan-ceo in top 5 machtigste automensen

Berno Kleinherenbrink, directievoorzitter van Leaseplan Nederland, is de hoogste vertegenwoordiger van de leasebranche in de Autoweek top-100. Hij steeg in de ranglijst machtigste mensen in de automotive van 9 naar 5 en wordt door Autoweek geroemd om zijn lobbywerk. Zo zette Kleinherenbrink zich in voor fiscale voordelen voor plug-ins en tegen de snelle afbouw van de bpm.

Bovag-directeur Koos Burgman staat op nummer 1 in de ranglijst, die morgen in de Autoweek staat afgedrukt. Burgman dankt de titel aan zijn lobbywerk onder meer om de dit jaar ingevoerde accijnsverhoging op brandstof terug gedraaid te krijgen.

Verder staan er twee directeuren van Alphabet in de Autweek top-100: Norbert van den Eijnden (ceo Alphabet International, nr 14) en John Spies (ceo Alphabet Nederland, nr18).

Andere kopstukken die hoog in de lijst staan zijn: Leo van Beukering, onder meer directeur-eigenaar van Achilles Autolease (22); Armand van Veen, algemeen directeur Athlon Car Lease (29); Carel Bal, directeur ALD Automotive; en Rogier van Ewijk, ceo Terberg Leasing (45)

Renate Hemerik, directeur van de VNA, staat op nummer 62. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseplan-ceo in top 5 machtigste automensen | Fleet&Mobility

Leaseplan-ceo in top 5 machtigste automensen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag-directeur Koos Burgman staat op nummer 1 in de ranglijst, die morgen in de Autoweek staat afgedrukt. Burgman dankt de titel aan zijn lobbywerk onder meer om de dit jaar ingevoerde accijnsverhoging op brandstof terug gedraaid te krijgen.

Verder staan er twee directeuren van Alphabet in de Autweek top-100: Norbert van den Eijnden (ceo Alphabet International, nr 14) en John Spies (ceo Alphabet Nederland, nr18).

Andere kopstukken die hoog in de lijst staan zijn: Leo van Beukering, onder meer directeur-eigenaar van Achilles Autolease (22); Armand van Veen, algemeen directeur Athlon Car Lease (29); Carel Bal, directeur ALD Automotive; en Rogier van Ewijk, ceo Terberg Leasing (45)

Renate Hemerik, directeur van de VNA, staat op nummer 62.