Sinterklaas in Amsterdam: 3 miljoen voor uitstootvrije bedrijfswagens en taxi’s

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd.(Foto: gemeente Amsterdam)

De aankoop van uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen wordt vanaf morgen gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. De nieuwe subsidieregelingen werden deze week door de gemeente Amsterdam aangekondigd.

Overstap naar zero emissie

In 2025 moeten alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. Het doel van de gemeente is met de nieuwe subsidies te helpen bij deze overstap naar zero emissie voertuigen. De maximale subsidiebijdrage is 3 duizend euro voor een taxiauto en 40 duizend euro voor een bestelauto, vrachtwagen of autobus.

Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd. Voorwaarde daarbij is dat ‘in ruil’ een voertuig op fossiele brandstof wordt uitgeschreven.

Bedoeld voor bedrijven

Deze subsidies zijn primair bedoeld voor bedrijven die in Amsterdam zijn gevestigd of daar veel rondrijden. De gemeente heeft ook al een sloopregeling voor particuliere Amsterdammers aangekondigd. De eerdere subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik liep op 1 oktober af. De regeling voor elektrische taxi’s stopte al eerder dit jaar.

Sinterklaas in Amsterdam: 3 miljoen voor uitstootvrije bedrijfswagens en taxi’s | Fleet&Mobility

Sinterklaas in Amsterdam: 3 miljoen voor uitstootvrije bedrijfswagens en taxi’s

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd.(Foto: gemeente Amsterdam)

De aankoop van uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen wordt vanaf morgen gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. De nieuwe subsidieregelingen werden deze week door de gemeente Amsterdam aangekondigd.

Overstap naar zero emissie

In 2025 moeten alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. Het doel van de gemeente is met de nieuwe subsidies te helpen bij deze overstap naar zero emissie voertuigen. De maximale subsidiebijdrage is 3 duizend euro voor een taxiauto en 40 duizend euro voor een bestelauto, vrachtwagen of autobus.

Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd. Voorwaarde daarbij is dat ‘in ruil’ een voertuig op fossiele brandstof wordt uitgeschreven.

Bedoeld voor bedrijven

Deze subsidies zijn primair bedoeld voor bedrijven die in Amsterdam zijn gevestigd of daar veel rondrijden. De gemeente heeft ook al een sloopregeling voor particuliere Amsterdammers aangekondigd. De eerdere subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik liep op 1 oktober af. De regeling voor elektrische taxi’s stopte al eerder dit jaar.