Leasing en verhuur

Laatste update:

AFM houdt private lease buiten WFT

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet vooralsnog af van aanvullende wetgeving voor private lease. De vergunning voor het aanbieden van private lease valt voorlopig niet onder de Wet op het Financieel Toezicht (WFT).

Dat bevestigt AFM-woordvoerder Nicole Reijnen.

“We hebben het afgelopen jaar met veel partijen om tafel gezeten, waaronder de VNA en diverse leasemaatschappijen”, aldus Reijnen. Voor de AFM staat voorop dat consumenten beschermd moeten worden bij de aanschaf van financiële producten. “Private lease geldt wettelijk gezien als een huurproduct. De consument wordt immers nooit eigenaar van de auto, maar levert deze aan het einde van het contract weer in bij de aanbieder. In veel gevallen is dat een leasemaatschappij.”

Keurmerk Private Lease
Op initiatief van branchevereniging VNA is een stichting opgericht die in de eerste week van februari het Keurmerk Private Lease lanceert. De AFM is ook betrokken geweest bij het opstellen van het keurmerk. “Dat heeft de AFM doen besluiten het toezicht op private leaseproducten vooralsnog aan de branche zelf over te laten”, stelt Reijnen.

Lees meer op Automotive.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
AFM houdt private lease buiten WFT | Fleet&Mobility

AFM houdt private lease buiten WFT

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt AFM-woordvoerder Nicole Reijnen.

“We hebben het afgelopen jaar met veel partijen om tafel gezeten, waaronder de VNA en diverse leasemaatschappijen”, aldus Reijnen. Voor de AFM staat voorop dat consumenten beschermd moeten worden bij de aanschaf van financiële producten. “Private lease geldt wettelijk gezien als een huurproduct. De consument wordt immers nooit eigenaar van de auto, maar levert deze aan het einde van het contract weer in bij de aanbieder. In veel gevallen is dat een leasemaatschappij.”

Keurmerk Private Lease
Op initiatief van branchevereniging VNA is een stichting opgericht die in de eerste week van februari het Keurmerk Private Lease lanceert. De AFM is ook betrokken geweest bij het opstellen van het keurmerk. “Dat heeft de AFM doen besluiten het toezicht op private leaseproducten vooralsnog aan de branche zelf over te laten”, stelt Reijnen.

Lees meer op Automotive.