Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Grootste groei leasevloot in vijf jaar’

De leasevloot is in Nederland volgens voorlopige VNA-cijfers het afgelopen jaar met 34.353 voertuigen (+5,2%) gegroeid tot 689.254 auto’s. Dat is voor het eerst in vijf jaar dat de groei aanzienlijk is. 

Dat meldt Stern in zijn jaarverslag. Het bedrijf maakte gisteren bekend ruim 11 miljoen euro winst te hebben geboekt.

De groeicijfers betreft die van VNA-leden, goed voor 91% van de markt. In 2014 groeide de hele leasevloot 0,4 procent, voornamelijk door de opkomst van private lease. Vorig jaar nam private lease een grote vlucht en alleen deze week al werden er twee nieuwe initiatieven uitgerold.

Het leasepark van Sternlease is in 2015 gegroeid van 7.295 contracten eind 2014 naar 9.045 contracten eind 2015. Dat is een toename van 24 procent. Met financial lease, wagenparkbeheer, autoverhuur en onderhoudscontracten onder beheer meegerekend, heeft Sternlease in totaal 26.745 contracten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Grootste groei leasevloot in vijf jaar’ | Fleet&Mobility

‘Grootste groei leasevloot in vijf jaar’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern in zijn jaarverslag. Het bedrijf maakte gisteren bekend ruim 11 miljoen euro winst te hebben geboekt.

De groeicijfers betreft die van VNA-leden, goed voor 91% van de markt. In 2014 groeide de hele leasevloot 0,4 procent, voornamelijk door de opkomst van private lease. Vorig jaar nam private lease een grote vlucht en alleen deze week al werden er twee nieuwe initiatieven uitgerold.

Het leasepark van Sternlease is in 2015 gegroeid van 7.295 contracten eind 2014 naar 9.045 contracten eind 2015. Dat is een toename van 24 procent. Met financial lease, wagenparkbeheer, autoverhuur en onderhoudscontracten onder beheer meegerekend, heeft Sternlease in totaal 26.745 contracten.