Leasing en verhuur

Laatste update:

Zomer afgesloten met registratiedip lease

Het aantal leaseregistraties is in augustus met 22,5 procent gedaald. In totaal werden er afgelopen maand 10.486 leaseauto’s geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het RDC.

Het was geen goede zomer want in juli daalde het aantal registraties met 22,8 procent.  

Van januari tot en met augustus zijn er 83.700 leaseauto’s geregistreerd, -9,5% ten opzichte van de eerste acht maanden van 2015. Naar verwachting neemt het verschil met vorig jaar nog verder toe. Het derde en vooral vierde kwartaal van 2015 werden gedomineerd door de wisselhausse vanwege het bijtellingsvoordeel dat in januari verdween voor veel modellen. Dat verschil moet nog grotendeels zichtbaar worden in de cijfers van 2016.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL-registraties (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren dit alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Zomer afgesloten met registratiedip lease | Fleet&Mobility

Zomer afgesloten met registratiedip lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het was geen goede zomer want in juli daalde het aantal registraties met 22,8 procent.  

Van januari tot en met augustus zijn er 83.700 leaseauto’s geregistreerd, -9,5% ten opzichte van de eerste acht maanden van 2015. Naar verwachting neemt het verschil met vorig jaar nog verder toe. Het derde en vooral vierde kwartaal van 2015 werden gedomineerd door de wisselhausse vanwege het bijtellingsvoordeel dat in januari verdween voor veel modellen. Dat verschil moet nog grotendeels zichtbaar worden in de cijfers van 2016.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL-registraties (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren dit alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.