Leasing en verhuur

Laatste update:

Bijna 40% minder leaseregistraties in november

Het aantal leaseregistraties is in november met 39 procent onderuit gegaan ten opzichte van die maand in 2015*. In totaal zijn de afgelopen maand 12.726 leaseauto’s gekentekend. Dat waren er in november 2015 nog 20.958.

Dat blijkt uit data van RDC.

In oktober daalde het aantal leaseregistraties ook al fors, namelijk met 27,5 procent. De daling is te verklaren doordat vorig jaar in deze periode een enorme eindejaarssprint werd ingezet door leasemaatschappijen. In het laatste kwartaal van 2015 heeft een wisselhausse plaatsgevonden voor modellen met toen nog gunstige bijtellingstarieven. Begin december werden toen bijvoorbeeld zo’n 270 Peugeots 308 per werkdag gekentekend.

Van januari tot en met november dit jaar zijn er 16 procent minder leaseauto’s geregistreerd dan in de eerste elf maanden van 2015. In totaal zijn er dit jaar 121.276 nieuwe leaseauto’s op kenteken gezet.

Vlaktaks
Vanaf 2017 geldt een vlaktaks voor het privégebruik van een leaseauto van de zaak van 22 procent, EV’s en waterstofauto’s uitgezonderd. Er zijn experts die nog een phev-wisselhausse verwachten. Anderen denken dat aankopen juist worden uitgesteld tot januari, dan verschuiven de auto’s waar nu 25 procent bijtelling over betaald moet worden, naar de 22 procent bijtelling.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL-registraties (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren dit alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Bijna 40% minder leaseregistraties in november | Fleet&Mobility

Bijna 40% minder leaseregistraties in november

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit data van RDC.

In oktober daalde het aantal leaseregistraties ook al fors, namelijk met 27,5 procent. De daling is te verklaren doordat vorig jaar in deze periode een enorme eindejaarssprint werd ingezet door leasemaatschappijen. In het laatste kwartaal van 2015 heeft een wisselhausse plaatsgevonden voor modellen met toen nog gunstige bijtellingstarieven. Begin december werden toen bijvoorbeeld zo’n 270 Peugeots 308 per werkdag gekentekend.

Van januari tot en met november dit jaar zijn er 16 procent minder leaseauto’s geregistreerd dan in de eerste elf maanden van 2015. In totaal zijn er dit jaar 121.276 nieuwe leaseauto’s op kenteken gezet.

Vlaktaks
Vanaf 2017 geldt een vlaktaks voor het privégebruik van een leaseauto van de zaak van 22 procent, EV’s en waterstofauto’s uitgezonderd. Er zijn experts die nog een phev-wisselhausse verwachten. Anderen denken dat aankopen juist worden uitgesteld tot januari, dan verschuiven de auto’s waar nu 25 procent bijtelling over betaald moet worden, naar de 22 procent bijtelling.

*Vanaf dit jaar communiceert Fleet&Mobility de registraties op naam van een leasemaatschappij en de RTL-registraties (registratie tenaamstelling lease). Voorheen waren dit alleen de registraties op naam van leasemaatschappijen.