Hitachi Capital Corporation neemt belang in Mobility Mixx

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Hitachi raakt geïnspireerd door mobility-as-a-service. (Foto: Shutterstock)

Hitachi Capital Corporation slaat twee slagen op mobiliteitsmarkt in de Benelux: gisteren maakte het bedrijf bekend een belang van 49 procent in Mobility Mixx te hebben overgenomen van eigenaar ARS T&TT. Hitachi is in Nederland actief met leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility, ontstaan uit de overname van Noordlease en Leasevisie. Via dit bedrijf is nu de Belgische leasemaatschappij Mobilease overgenomen. “Hitachi Capital gaat haar basis in Europa verder ontwikkelen door op te schalen en haar portfolio aan diensten uit te breiden”, aldus de organisatie.

Deze groei moet mede komen uit MaaS-oplossingen en Nederland is daarvoor een belangrijke markt, stelt het bedrijf. “Deze diensten geven gebruikers via een one-stop-shop toegang tot een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten. Naast autoleasing ook openbaar vervoer, deelauto’s en deelscooters.” Op de Belgische markt is Mobilease een interessante speler omdat dit bedrijf ook al een MaaS-oplossing biedt, in de vorm van Mobi360, waarmee de klant zijn leaseauto kan combineren met fiets of OV.

Mobility Mixx is sinds 2001 in Nederland actief als leverancier van zakelijke mobiliteit, waaronder Mobility-as-a-Service en Smart Mobility-oplossingen. ARS T&TT kocht de mobiliteitskaartaanbieder in 2018 van Leaseplan.

Belangrijke markt

Hitachi Capital is in Europa onder meer actief in autoleasing. In Nederland kocht het Noordlease en Leasevisie en doopten de organisaties vorig jaar om tot Hitachi Capital Mobility. “Hitachi Capital gaat haar basis in Europa verder ontwikkelen door op te schalen en haar portfolio aan diensten uit te breiden”, aldus de organisatie.

Deze groei moet mede komen uit MaaS-oplossingen en Nederland is daarvoor een belangrijke markt, stelt het bedrijf. “Deze diensten geven gebruikers via een one-stop-shop toegang tot een grote variëteit aan mobiliteitsdiensten. Naast autoleasing ook openbaar vervoer, deelauto’s en deelscooters.”

Via Mobility Mixx is het mogelijk om reizen te plannen, te boeken en de administratie af te wikkelen. “Hitachi Capital beschouwt participatie in Mobility Mixx als een uitstekende manier om haar bestaande internationale markten te versterken middels de bewezen innovatie, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen zoals verduurzaming en gedeeld gebruik van vervoersmiddelen.”