Personenauto's

KPMG verwacht in 2025 doorbraak zelfsturende auto’s

KPMG voorspelt dat rond 2025 autonoom rijdende voertuigen gaan doorbreken. Automobilisten zullen dan massaal overstappen op deze zelfrijdende voertuigen. KPMG baseert zich op basis van Amrikaans onderzoek.

“Zodra de koppeling van op sensoren gebaseerde technieken, zoals adaptive cruise control en park assist, en de techniek om voertuigen onderling te verbinden een feit is, staat niets de komst van de zelfrijdende wagen voor het grotere publiek meer in de weg en zullen consumenten kiezen voor het nieuwe autorijden”, legt Haijo Kampinga, segmentleider Automotive bij KPMG, uit.

Nutteloos

Autonome voertuigen zorgen volgens Kampinga voor een nieuwe technologische revolutie die een oplossing biedt voor een aantal onoplosbaar geachte sociale problemen. “Een oplossing voor de gigantische kosten van zowel verkeersongelukken als de infrastructuur bijvoorbeeld, maar ook voor de vele uren die nutteloos in de files worden doorgebracht en alle ruimte die onnodig worden ingenomen door geparkeerde voertuigen.”

Maar geduld is wel geboden. Volgens Kampinga gaat het nog wel tot rond 2025 duren voordat een doorbraak van autonome voertuigen gerealiseerd kan worden. “Gezien de stagnerende economie en groeiende tekorten waarmee overheden te maken hebben, is de behoefte om te investeren in de infrastructuur vanzelfsprekend beperkt.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
KPMG verwacht in 2025 doorbraak zelfsturende auto’s | Fleet&Mobility

KPMG verwacht in 2025 doorbraak zelfsturende auto’s

Redactie Redactie

“Zodra de koppeling van op sensoren gebaseerde technieken, zoals adaptive cruise control en park assist, en de techniek om voertuigen onderling te verbinden een feit is, staat niets de komst van de zelfrijdende wagen voor het grotere publiek meer in de weg en zullen consumenten kiezen voor het nieuwe autorijden”, legt Haijo Kampinga, segmentleider Automotive bij KPMG, uit.

Nutteloos

Autonome voertuigen zorgen volgens Kampinga voor een nieuwe technologische revolutie die een oplossing biedt voor een aantal onoplosbaar geachte sociale problemen. “Een oplossing voor de gigantische kosten van zowel verkeersongelukken als de infrastructuur bijvoorbeeld, maar ook voor de vele uren die nutteloos in de files worden doorgebracht en alle ruimte die onnodig worden ingenomen door geparkeerde voertuigen.”

Maar geduld is wel geboden. Volgens Kampinga gaat het nog wel tot rond 2025 duren voordat een doorbraak van autonome voertuigen gerealiseerd kan worden. “Gezien de stagnerende economie en groeiende tekorten waarmee overheden te maken hebben, is de behoefte om te investeren in de infrastructuur vanzelfsprekend beperkt.”