Personenauto's

Laatste update:

Ook buiten de Randstad stijgt gebruik deelauto’s

In Nederland heeft Greenwheels van alle deelauto-aanbieders de grootste naamsbekendheid en Snappcar heeft de meeste deelauto’s in het aanbod zitten. In maart 2014 waren er 11.210 deelauto’s in Nederland, dat zijn er 113 procent meer dan in 2013. Het is nog een nichemarkt, want er zijn zo’n 110.000 autodelers (gebruikers) in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Kpvv en TNS-Nipo.

De poolauto’s bij bedrijven zijn in het onderzoek niet meegenomen. Wel is gekeken naar het klassieke autodelen, het delen via peer-to-peer carsharing en het huren/ verhuren van een particulier.

Opvallend is dat ongeveer de helft van de autodelers ook een eigen auto in het huishouden heeft. En dat ook in niet-stedelijke gebieden het aanbod van en de interesse in deelauto’s stijgt. Hoewel 78 procent van de autodelers nog altijd in een stedelijk gebied woont. Dit jaar is Utrecht de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner en Amsterdam heeft de meeste deelauto’s beschikbaar. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ook buiten de Randstad stijgt gebruik deelauto’s | Fleet&Mobility

Ook buiten de Randstad stijgt gebruik deelauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De poolauto’s bij bedrijven zijn in het onderzoek niet meegenomen. Wel is gekeken naar het klassieke autodelen, het delen via peer-to-peer carsharing en het huren/ verhuren van een particulier.

Opvallend is dat ongeveer de helft van de autodelers ook een eigen auto in het huishouden heeft. En dat ook in niet-stedelijke gebieden het aanbod van en de interesse in deelauto’s stijgt. Hoewel 78 procent van de autodelers nog altijd in een stedelijk gebied woont. Dit jaar is Utrecht de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner en Amsterdam heeft de meeste deelauto’s beschikbaar.