Infrastructuur

Laatste update:

Elektrische Nissan levert stroom aan woningen

Nissan Leaf geeft stroom terug aan woningen. (Foto: Nissan)

Via het autodeelconcept Buurauto is de Nissan Leaf getest als buffer voor de levering van stroom aan woningen Amsterdam.

In het proefproject werken Nissan, Buurauto, New Motion, Alliander en Amsterdam Smart City samen om overschotten aan groene stroom op te slaan en in te zetten voor woningen. Zo meldt Nissan in een persbericht. Voor de pilot in Amsterdam is een Vehicle-to-Grid laadpaal gebruikt, die wordt beheerd door New Motion. Met deze laadpaal is de elektrische Leaf van Buurauto opgeladen en later weer ontladen om woningen van elektriciteit te voorzien.

“De rol van EV’s gaat verder dan mobiliteit. Het zijn rijdende batterijen”, aldus Robbert Monteban, EV directeur Nissan Benelux. “Nu al kunnen we apparaten en woningen van elektriciteit voorzien via onze elektrische auto’s. Met deze pilot zetten we een volgende stap en koppelen we de auto aan het centrale, publieke elektriciteitsnet om dienst te doen als energiebuffer.”

Volgens New Motion bieden projecten als deze inzicht in wat er op technisch, sociaal en economisch gebied goed werkt. “We testen de gebruikstoepassingen van de V2G-laders en de impact van smart-charging op het lokale netwerk van netbeheerder Alliander”, aldus Sander Ouwerkerk, directeur business development bij New Motion.

Newmotion lanceerde onlangs met partners Enovates en PRE Power Developers ook een nieuw vehicle-to-everythingsysteem (v2x), waarmee de energie uit de auto niet alleen wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar specifiek aan één locatie, bijvoorbeeld thuis of kantoor.

Elektrische Nissan levert stroom aan woningen | Fleet&Mobility

Elektrische Nissan levert stroom aan woningen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Nissan Leaf geeft stroom terug aan woningen. (Foto: Nissan)

In het proefproject werken Nissan, Buurauto, New Motion, Alliander en Amsterdam Smart City samen om overschotten aan groene stroom op te slaan en in te zetten voor woningen. Zo meldt Nissan in een persbericht. Voor de pilot in Amsterdam is een Vehicle-to-Grid laadpaal gebruikt, die wordt beheerd door New Motion. Met deze laadpaal is de elektrische Leaf van Buurauto opgeladen en later weer ontladen om woningen van elektriciteit te voorzien.

“De rol van EV’s gaat verder dan mobiliteit. Het zijn rijdende batterijen”, aldus Robbert Monteban, EV directeur Nissan Benelux. “Nu al kunnen we apparaten en woningen van elektriciteit voorzien via onze elektrische auto’s. Met deze pilot zetten we een volgende stap en koppelen we de auto aan het centrale, publieke elektriciteitsnet om dienst te doen als energiebuffer.”

Volgens New Motion bieden projecten als deze inzicht in wat er op technisch, sociaal en economisch gebied goed werkt. “We testen de gebruikstoepassingen van de V2G-laders en de impact van smart-charging op het lokale netwerk van netbeheerder Alliander”, aldus Sander Ouwerkerk, directeur business development bij New Motion.

Newmotion lanceerde onlangs met partners Enovates en PRE Power Developers ook een nieuw vehicle-to-everythingsysteem (v2x), waarmee de energie uit de auto niet alleen wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar specifiek aan één locatie, bijvoorbeeld thuis of kantoor.