Infrastructuur

Laatste update:

Hyundai aandeelhouder waterstofbedrijf H2 Mobility

Op de foto Roland Grassman, vice president Global Fuel Cell Cooperation van Hyundai Motor Company (links) en Nikolas Iwan, managing director van H2 Mobility. (Foto: Hyundai)

Hyundai is aandeelhouder geworden in waterstofinfrastructuurbedrijf H2 Mobility. Daarmee is Hyundai naar eigen zeggen de eerste aandeelhouder buiten de kring van oprichtende leden: Total Energies, Shell, OMV, Linde, Air Liquide en Daimler. Hyundai wordt vertegenwoordigd door Hyundai Motor Deutschland.

Hyundai is al wel sinds de oprichting van H2 Mobility in 2015 betrokken bij het project. “De nieuwe stap van aandeelhouder versterkt de toewijding van Hyundai aan waterstof-brandstofceltechnologie, door de uitbreiding van de waterstofinfrastructuur voor waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen (FCEV’s) te ondersteunen”, meldt de fabrikant.

Sinds 2015 bouwt H2 Mobility aan de waterstofinfrastructuur en exploiteert het de waterstoftankstations in Duitsland. Het bedrijf heeft vestigingen in diverse Duitse steden, evenals langs aansluitende snelwegen.

Alle waterstoftankstations van H2 Mobility kunnen waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen bedienen, inclusief personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (bij 700 bar). Door het toenemende aantal personenauto’s, bussen, vuilniswagens, veegmachines en vrachtwagens die op schone brandstof rijden, zijn er steeds meer waterstoftankstations die zich toeleggen op het bedienen van de grotere bedrijfsvoertuigen (bij 350 bar).

Hyundai aandeelhouder waterstofbedrijf H2 Mobility | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Hyundai aandeelhouder waterstofbedrijf H2 Mobility

Op de foto Roland Grassman, vice president Global Fuel Cell Cooperation van Hyundai Motor Company (links) en Nikolas Iwan, managing director van H2 Mobility. (Foto: Hyundai)

Hyundai is aandeelhouder geworden in waterstofinfrastructuurbedrijf H2 Mobility. Daarmee is Hyundai naar eigen zeggen de eerste aandeelhouder buiten de kring van oprichtende leden: Total Energies, Shell, OMV, Linde, Air Liquide en Daimler. Hyundai wordt vertegenwoordigd door Hyundai Motor Deutschland.

Hyundai is al wel sinds de oprichting van H2 Mobility in 2015 betrokken bij het project. “De nieuwe stap van aandeelhouder versterkt de toewijding van Hyundai aan waterstof-brandstofceltechnologie, door de uitbreiding van de waterstofinfrastructuur voor waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen (FCEV’s) te ondersteunen”, meldt de fabrikant.

Sinds 2015 bouwt H2 Mobility aan de waterstofinfrastructuur en exploiteert het de waterstoftankstations in Duitsland. Het bedrijf heeft vestigingen in diverse Duitse steden, evenals langs aansluitende snelwegen.

Alle waterstoftankstations van H2 Mobility kunnen waterstof-elektrisch aangedreven brandstofcelvoertuigen bedienen, inclusief personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (bij 700 bar). Door het toenemende aantal personenauto’s, bussen, vuilniswagens, veegmachines en vrachtwagens die op schone brandstof rijden, zijn er steeds meer waterstoftankstations die zich toeleggen op het bedienen van de grotere bedrijfsvoertuigen (bij 350 bar).