Renault: Mobilize tegen 2030 goed voor 20 procent groepsomzet

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Clotilde Delbox, directeur van Mobilize, denkt dat de divisie tegen 2030 goed is voor 20 procent van de totale omzet. (Foto: Renault)

“Mobilize verkoopt diensten, geen voertuigen, wat terugkerende inkomsten oplevert en de gebruikskosten voor onze klanten verlaagt. We hebben ervoor gekozen om die elementen van de waardeketen voor mobiliteit te dekken die het hoogste groei- en margepotentieel. Op basis het van vehicle-as-a-service-model en een geïntegreerd software-ecosysteem bieden we verschillende diensten”, aldus Clotilde Delbos, directeur van Mobilize.

Renault heeft de nieuwe divisie vorig jaar geïntroduceerd in het kader van het Renaulution-plan. Hiermee zet de fabrikant in op duurzame deelconcepten. Volgens de automaker moet Mobilize ook bijdragen aan de transformatie van de Renault Groep, waarbij het niet alleen draait om de productie van auto’s, maar om vernieuwde diensten die inspelen op de behoeften van de klant, zoals deel- of langetermijnhuur- of verzekeringsconcepten. Ook ontwikkelt Mobilize zijn eigen volledig elektrische auto’s, specifiek ontworpen voor deelgebruik. Ook biedt de divisie laaddiensten, zowel voor particulieren als de zakelijke markt: van laadpassen tot snellaadpalen.

In Nederland is Boris Hassing sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor Mobilize.verantwoordelijk voor Mobilize.

Renault: Mobilize tegen 2030 goed voor 20 procent groepsomzet | Fleet&Mobility

Renault: Mobilize tegen 2030 goed voor 20 procent groepsomzet

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Clotilde Delbox, directeur van Mobilize, denkt dat de divisie tegen 2030 goed is voor 20 procent van de totale omzet. (Foto: Renault)

“Mobilize verkoopt diensten, geen voertuigen, wat terugkerende inkomsten oplevert en de gebruikskosten voor onze klanten verlaagt. We hebben ervoor gekozen om die elementen van de waardeketen voor mobiliteit te dekken die het hoogste groei- en margepotentieel. Op basis het van vehicle-as-a-service-model en een geïntegreerd software-ecosysteem bieden we verschillende diensten”, aldus Clotilde Delbos, directeur van Mobilize.

Renault heeft de nieuwe divisie vorig jaar geïntroduceerd in het kader van het Renaulution-plan. Hiermee zet de fabrikant in op duurzame deelconcepten. Volgens de automaker moet Mobilize ook bijdragen aan de transformatie van de Renault Groep, waarbij het niet alleen draait om de productie van auto’s, maar om vernieuwde diensten die inspelen op de behoeften van de klant, zoals deel- of langetermijnhuur- of verzekeringsconcepten. Ook ontwikkelt Mobilize zijn eigen volledig elektrische auto’s, specifiek ontworpen voor deelgebruik. Ook biedt de divisie laaddiensten, zowel voor particulieren als de zakelijke markt: van laadpassen tot snellaadpalen.

In Nederland is Boris Hassing sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor Mobilize.verantwoordelijk voor Mobilize.