Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Truckbouwer Holthausen breekt definitief met Hyzon (VS)’

De Hyzon Class 8 (Foto: Hyzon)

De Groningse truckbouwer Holthausen heeft zijn aandelen in Hyzon Europe officieel terug aan het Amerikaanse moederbedrijf Hyzon verkocht.

Waterstoftruckfabrikant Hyzon legt €5,52 miljoen op tafel voor de aandelen van Hyzon Europe, dat zijn enige activiteit in Europa was, en vertrekt daarmee per 1 januari aanstaande voorlopig weer uit de Europese markt al blijft het naar eigen zeggen ‘committed’ aan Europa. Dat meldt Nieuwsblad Transport op basis van een persbericht van de bedrijven. 

Eind november bleek al dat Holthausen van de aandelen van de Amerikaanse waterstoftruckfabrikant af wilde. Hyzon beweerde toen dat er nog geen sprake van een deal was. Directe aanleiding voor de breuk met Holthausen was volgens RTV Noord een volgende financieringsronde. De Amerikanen verwachtten van Holthausen dat het mee zou investeren, maar het Groningse bedrijf zou dat niet kunnen opbrengen.

Holthausen werkte iets meer dan twee jaar als joint-venturepartner voor Hyzon. De komst van Hyzon naar Europa werd in juli 2020 aangekondigd. Het Groningse bedrijf had een aandeel van 49,5 procent in de fabriek, die de naam Hyzon Europe droeg. Max en Carl Holthausen werden door het bedrijf aangesteld als ‘managing directors’, een titel die ze inmiddels hebben overgedragen aan Jacques Fiers van consultancybureau BLMC.

‘Truckbouwer Holthausen breekt definitief met Hyzon (VS)’ | Fleet&Mobility

‘Truckbouwer Holthausen breekt definitief met Hyzon (VS)’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Hyzon Class 8 (Foto: Hyzon)

Waterstoftruckfabrikant Hyzon legt €5,52 miljoen op tafel voor de aandelen van Hyzon Europe, dat zijn enige activiteit in Europa was, en vertrekt daarmee per 1 januari aanstaande voorlopig weer uit de Europese markt al blijft het naar eigen zeggen ‘committed’ aan Europa. Dat meldt Nieuwsblad Transport op basis van een persbericht van de bedrijven. 

Eind november bleek al dat Holthausen van de aandelen van de Amerikaanse waterstoftruckfabrikant af wilde. Hyzon beweerde toen dat er nog geen sprake van een deal was. Directe aanleiding voor de breuk met Holthausen was volgens RTV Noord een volgende financieringsronde. De Amerikanen verwachtten van Holthausen dat het mee zou investeren, maar het Groningse bedrijf zou dat niet kunnen opbrengen.

Holthausen werkte iets meer dan twee jaar als joint-venturepartner voor Hyzon. De komst van Hyzon naar Europa werd in juli 2020 aangekondigd. Het Groningse bedrijf had een aandeel van 49,5 procent in de fabriek, die de naam Hyzon Europe droeg. Max en Carl Holthausen werden door het bedrijf aangesteld als ‘managing directors’, een titel die ze inmiddels hebben overgedragen aan Jacques Fiers van consultancybureau BLMC.