Laatste update:

Elektronische rittenregistratie

De registratie van ritten kan handmatig worden gedaan, maar er zijn ook systemen beschikbaar die de bewegingen van uw auto`s elektronisch kunnen registreren. Deze zogenaamde blackbox systemen leggen nauwkeurig vast wanneer, waar en zelfs hoe er met de de auto gereden is. Van de vastgelegde gegevens kan een schriftelijke rapportage worden gemaakt, waarin elke afzonderlijke rit terug te vinden is. In de transport- en vervoerssector zijn dergelijke systemen al gemeengoed. Maar ook in andere  branches kan elektronische rittenregistratie een bijdrage leveren aan het reduceren van de administratieve lasten. De bestuurder geeft bij elke rit zelf aan of het om een zakelijke rit of privérit gaat. Let daarbij wel op; net als bij een handmatige rittenregistratie kan de belastingdienst bij controle de elektronische rapportage vragen naar andere, ondersteunende gegevens (zoals een agenda).In de meeste gevallen wordt de blackbox vast in het voertuig gemonteerd, maar er bestaan er ook systemen die los kunnen worden meegenomen. Vooral voor berijders die regelmatig wisselen van voertuig is dit een praktische oplossing. Via een usb-aansluiting kunnen de data worden uitgelezen en geëxporteerd naar Excel of een managementprogramma en eventueel worden aangevuld met relevante gebeurtenissen voor de rittenregistratie. Hierbij kunt u denken aan tankbeurten, onderhoud en bekeuringen.

Online ondersteuning bij administratie
Wie geen gebruik maakt van een blackbox maar wel een rittenadministratie moet bijhouden kan daarvoor gebruik maken van ondersteunde applicaties die via internet worden aangeboden, al dan niet gefaciliteerd door een leasemaatschappij. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Elektronische rittenregistratie | Fleet&Mobility

Elektronische rittenregistratie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Online ondersteuning bij administratie
Wie geen gebruik maakt van een blackbox maar wel een rittenadministratie moet bijhouden kan daarvoor gebruik maken van ondersteunde applicaties die via internet worden aangeboden, al dan niet gefaciliteerd door een leasemaatschappij.