Actueel

Laatste update:

Ruim de helft nieuwe leaseauto’s Leasys elektrisch of plug-in hybride

(Foto: Leasys)

Zo’n 55 procent van de door Leasys in 2023 in Nederland geregistreerde auto’s zijn elektrisch of plug-in hybride. Dit maakte Stellantis, waar het leasebedrijf aan gelieerd is, bekend in een tussenreportage over de eerste negen maanden van dit jaar. Europees ligt het percentage met 16 procent een stuk lager.

In de eerste negen maanden van 2023 sloot Leasys ruim 169.000 nieuwe contracten af. De leasemaatschappij beschikt nu over een Europees rijdend wagenpark van 850.000 voertuigen, waarvan 30 procent procent elektrisch of plug-in hybride is. Volgens het bedrijf zijn deze cijfers ‘in lijn met de doelstelling voor 2026, waarin één op de twee contracten betrekking zal hebben op BEV of PHEV.’

Leasys, aanwezig in elf landen, is een joint venture tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance en biedt mobiliteitsoplossingen die variëren van verhuur op middellange termijn tot managementsystemen voor bedrijfsvloten. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van Leasys en Free2Move. In september breidde Leasys uit naar België.

Automotive Leasing Event

Tijdens het Automotive Leasing Event op 15 november in Jaarbeurs Utrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen in de leasebranche besproken. Zakenvrouw van het Jaar, Kristel Groenenboom, zet verder uiteen hoe directies van grote bedrijven kunnen afrekenen met de hokjescultuur. Uiteraard wordt ook de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60 gepresenteerd.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over Leasys

Ruim de helft nieuwe leaseauto’s Leasys elektrisch of plug-in hybride | Fleet&Mobility

Ruim de helft nieuwe leaseauto’s Leasys elektrisch of plug-in hybride

Leasys • Zo’n 55 procent van de door Leasys in 2023 in Nederland geregistreerde auto’s zijn elektrisch of plug-in hybride. Dit maakte Stellantis, waar het leasebedrijf aan gelieerd is, bekend in een tussenreportage over de eerste negen maanden van dit jaar. Europees ligt het percentage met 16 procent een stuk lager.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Leasys)

In de eerste negen maanden van 2023 sloot Leasys ruim 169.000 nieuwe contracten af. De leasemaatschappij beschikt nu over een Europees rijdend wagenpark van 850.000 voertuigen, waarvan 30 procent procent elektrisch of plug-in hybride is. Volgens het bedrijf zijn deze cijfers ‘in lijn met de doelstelling voor 2026, waarin één op de twee contracten betrekking zal hebben op BEV of PHEV.’

Leasys, aanwezig in elf landen, is een joint venture tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance en biedt mobiliteitsoplossingen die variëren van verhuur op middellange termijn tot managementsystemen voor bedrijfsvloten. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van Leasys en Free2Move. In september breidde Leasys uit naar België.

Automotive Leasing Event

Tijdens het Automotive Leasing Event op 15 november in Jaarbeurs Utrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen in de leasebranche besproken. Zakenvrouw van het Jaar, Kristel Groenenboom, zet verder uiteen hoe directies van grote bedrijven kunnen afrekenen met de hokjescultuur. Uiteraard wordt ook de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60 gepresenteerd.

Meer lezen over Leasys