Auto en fiscus

Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak

RDW-provider Voertuig Documentatie Centrum (VDC) gebruikt het zogenoemde `5 daags kenteken` op een juiste manier. Klanten met een dergelijk kenteken zijn dan ook onterecht beboet. Dat stelt de rechtbank in een zaak rond Duitse 5-daags kentekens.

Dat meldt VDC aan Automotive. Het bedrijf vocht samen met klanten enkele boetes aan die waren uitgeschreven op basis van vermeend onjuist gebruik van het Duits 5-daags kenteken. Deze exportkentekens zorgen al jaren voor onduidelijkheid.

Klanten van VDC kregen boetes omdat er onjuist gebruik gemaakt zou zijn van de Duitse 5-daags kenteken. VDC heeft voor de rechter de procedure rond de 5-daags kentekens uitgelegd. “Wij zijn zeer verheugd dat de rechter onze argumentatie volgt”, vertelt Remco Westerbroek, algemeen manager bij VDC. “Wij doen een aanvraag met volledige informatie rond voertuig en bestuurder, waardoor de combinatie ingeschreven staat in het Duitse kentekenregister (KBA). We hebben hierover veelvuldig overleg gehad met de Duitse autoriteiten.”

Lees verder op Automotive.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak | Fleet&Mobility

Rechter geeft VDC gelijk in kentekenzaak

Redactie Redactie

Dat meldt VDC aan Automotive. Het bedrijf vocht samen met klanten enkele boetes aan die waren uitgeschreven op basis van vermeend onjuist gebruik van het Duits 5-daags kenteken. Deze exportkentekens zorgen al jaren voor onduidelijkheid.

Klanten van VDC kregen boetes omdat er onjuist gebruik gemaakt zou zijn van de Duitse 5-daags kenteken. VDC heeft voor de rechter de procedure rond de 5-daags kentekens uitgelegd. “Wij zijn zeer verheugd dat de rechter onze argumentatie volgt”, vertelt Remco Westerbroek, algemeen manager bij VDC. “Wij doen een aanvraag met volledige informatie rond voertuig en bestuurder, waardoor de combinatie ingeschreven staat in het Duitse kentekenregister (KBA). We hebben hierover veelvuldig overleg gehad met de Duitse autoriteiten.”

Lees verder op Automotive.