Auto en fiscus

Laatste update:

Nog steeds relatief veel ongevallen op N-wegen

Het aantal dodelijke verkeersongevallen op provinciale wegen is sterk gedaald de afgelopen jaren. Deze wegen zijn echter nog steeds relatief onveilig. Een kwart van de ongevallen vindt namelijk plaats op N-wegen, terwijl deze maar zes procent van het totale wegennetwerk uitmaken.

Dat meldt de ANWB op basis van cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Swov).

In 2003 kwamen 249 mensen om bij ongevallen op N-wegen. In 2013 waren dat er nog maar 100. Een positieve ontwikkeling, maar er kan nog veel gedaan worden om het aantal verkeersslachtoffers op provinciale wegen verder terug te brengen, zegt de ANWB. De bond hoopt dat veilige provinciale wegen een speerpunt worden in de provinciale collegeakkoorden die na de verkiezingen worden gesloten. 

De provincies investeren dit jaar fors meer in het wegennetwerk dan afgelopen jaren, maakte het CBS gisteren bekend.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nog steeds relatief veel ongevallen op N-wegen | Fleet&Mobility

Nog steeds relatief veel ongevallen op N-wegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de ANWB op basis van cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Swov).

In 2003 kwamen 249 mensen om bij ongevallen op N-wegen. In 2013 waren dat er nog maar 100. Een positieve ontwikkeling, maar er kan nog veel gedaan worden om het aantal verkeersslachtoffers op provinciale wegen verder terug te brengen, zegt de ANWB. De bond hoopt dat veilige provinciale wegen een speerpunt worden in de provinciale collegeakkoorden die na de verkiezingen worden gesloten. 

De provincies investeren dit jaar fors meer in het wegennetwerk dan afgelopen jaren, maakte het CBS gisteren bekend.