Auto en fiscus

Laatste update:

Meer CO2-uitstoot bij biodiesel

Het gebruik van biodiesel zorgt eerder voor méér CO2-uitstoot, dan minder. Dat meldt Stichting Natuur en Milieu op basis van een rapport van Ecofys in opdracht van de Europese Commissie. Het gaat hierbij specifiek om `eerste generatie` biobrandstoffen, die wordt gewonnen uit voedselgewassen als soja, maïs, suikerbiet en graan.

In het onderzoek werd gekeken naar de complete impact van biobrandstoffen op het milieu. Hierbij is onder meer ook de CO2-uitstoot van landbouwwerktuigen meegenomen. Ecofys komt tot de conclusie dat als EU-lidstaten zich houden aan door de EU gestelde richtlijnen van 8,4 procent bijmenging van biodiesel, dit niet leidt tot minder CO2-uitstoot ten opzichte van fossiele brandstoffen, maar juist tot 1,4 procent meer uitstoot.

Lees meer op Automotive Management.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Meer CO2-uitstoot bij biodiesel | Fleet&Mobility

Meer CO2-uitstoot bij biodiesel

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het onderzoek werd gekeken naar de complete impact van biobrandstoffen op het milieu. Hierbij is onder meer ook de CO2-uitstoot van landbouwwerktuigen meegenomen. Ecofys komt tot de conclusie dat als EU-lidstaten zich houden aan door de EU gestelde richtlijnen van 8,4 procent bijmenging van biodiesel, dit niet leidt tot minder CO2-uitstoot ten opzichte van fossiele brandstoffen, maar juist tot 1,4 procent meer uitstoot.

Lees meer op Automotive Management.