ICT

Laatste update:

Mobiliteitsexpert De Wagenparkbeheerders lanceren Hubble

Foto: Hubble

Mobiliteitsexpert De Wagenparkbeheerders ontwikkelde een nieuw fleetmanagement softwarepakket, Hubble. Volgens de makers krijgt iedere wagenparkbeheerder zijn werk met behulp van Hubble in de helft van de tijd gedaan.

Het nieuwe softwarepakket Hubble voor wagenparkparkbeheerders fungeert volgens ontwikkelaar De Wagenparkbeheerders als een automatische piloot die zelf aangeeft wanneer ingrijpen nodig is. De rest van de tijd neemt het programma het werk uit handen van de beheerder. “Zonder wagenparkbeheersysteem ben je als beheerder altijd afhankelijk van de informatie van de leasemaatschappij en interne afdelingen, zoals financiën en hr”, aldus Erik van Harmelen, directeur van Fleet Management Software Hubble. “Die informatie moet je periodiek ophalen en samenvoegen. Zo kan het voorkomen dat er een apk-deadline ongemerkt voorbij gaat of dat het aanvraagproces voor een nieuwe medewerker ergens blijft steken. De Wagenparkbeheerders maakt met Hubble korte metten met alle ruis op de lijn. Geen kopietjes, faxen of scans meer, maar een app met geautomatiseerde e-mails.”

Daarnaast is het programma speciaal gebouwd voor Nederlandse zakelijke wagenparken. Omdat deze in Nederland voornamelijk bestaan uit leasewagens in plaats van eigen voertuigen vereist dit volgens De Wagenparkbeheerders een specifieke administratie. “Bestaande fleetmanagementsoftware is tot nu toe altijd gebaseerd op de buitenlandse markt en voldoet zodoende niet goed aan de Nederlandse vraag.”

Mobiliteitsexpert De Wagenparkbeheerders lanceren Hubble | Fleet&Mobility

Mobiliteitsexpert De Wagenparkbeheerders lanceren Hubble

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Hubble

Het nieuwe softwarepakket Hubble voor wagenparkparkbeheerders fungeert volgens ontwikkelaar De Wagenparkbeheerders als een automatische piloot die zelf aangeeft wanneer ingrijpen nodig is. De rest van de tijd neemt het programma het werk uit handen van de beheerder. “Zonder wagenparkbeheersysteem ben je als beheerder altijd afhankelijk van de informatie van de leasemaatschappij en interne afdelingen, zoals financiën en hr”, aldus Erik van Harmelen, directeur van Fleet Management Software Hubble. “Die informatie moet je periodiek ophalen en samenvoegen. Zo kan het voorkomen dat er een apk-deadline ongemerkt voorbij gaat of dat het aanvraagproces voor een nieuwe medewerker ergens blijft steken. De Wagenparkbeheerders maakt met Hubble korte metten met alle ruis op de lijn. Geen kopietjes, faxen of scans meer, maar een app met geautomatiseerde e-mails.”

Daarnaast is het programma speciaal gebouwd voor Nederlandse zakelijke wagenparken. Omdat deze in Nederland voornamelijk bestaan uit leasewagens in plaats van eigen voertuigen vereist dit volgens De Wagenparkbeheerders een specifieke administratie. “Bestaande fleetmanagementsoftware is tot nu toe altijd gebaseerd op de buitenlandse markt en voldoet zodoende niet goed aan de Nederlandse vraag.”