Leasing en verhuur

CJIB stelt strafbeschikking voor leaserijders uit

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) heeft de strafbeschikking voor leaserijders uitgesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Leasemaatschappijen worden dan verplicht om bij zware verkeersovertredingen de klantgegevens te verstrekken aan het CJIB. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u zou vanaf 1 november de daadwerkelijke bestuurder worden bestraft, maar deze zogenoemde strafbeschikking is nu uitgesteld tot een nader te bepalen ingangsdatum. Voor wie onder de 30 km/u te hard rijdt, blijft de Wet Mulder van kracht.

Berijders van leaseauto’s die de fout ingaan blijven nu nog buiten schot. De overtreding komt niet op naam van de bestuurder te staan. In het nieuwe regime wordt na de betaling van de bekeuring ook de persoonsgegevens van de overtreder geregistreerd. Dat gebeurt nu nog niet en maakt het moeilijk om veelplegers een hogere boete op te leggen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
CJIB stelt strafbeschikking voor leaserijders uit | Fleet&Mobility

CJIB stelt strafbeschikking voor leaserijders uit

Redactie Redactie

Leasemaatschappijen worden dan verplicht om bij zware verkeersovertredingen de klantgegevens te verstrekken aan het CJIB. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u zou vanaf 1 november de daadwerkelijke bestuurder worden bestraft, maar deze zogenoemde strafbeschikking is nu uitgesteld tot een nader te bepalen ingangsdatum. Voor wie onder de 30 km/u te hard rijdt, blijft de Wet Mulder van kracht.

Berijders van leaseauto’s die de fout ingaan blijven nu nog buiten schot. De overtreding komt niet op naam van de bestuurder te staan. In het nieuwe regime wordt na de betaling van de bekeuring ook de persoonsgegevens van de overtreder geregistreerd. Dat gebeurt nu nog niet en maakt het moeilijk om veelplegers een hogere boete op te leggen.