Leasing en verhuur

Laatste update:

Tomtom lanceert wegenkaart voor zelfrijdende auto

Tomtom lanceert vandaag nieuwe wegenkaarten die geschikt zijn voor Highly Automated Driving (HAD) voor alle snelwegen in de Amerikaanse staten Californië en Michigan. De zelfsturende auto kan hier gebruik van maken. Over vier maanden worden ook HAD-kaarten voor Duitsland uitgebracht.

Dat meldt Tomtom vandaag. Het bedrijf kondigde eerder al aan bezig te zijn met de ontwikkeling van HAD-kaarten.

De staten Californië en Michigan zijn het testgebied voor de wegenkaarten en de zelfrijdende auto technologie. Het gaat in totaal om 25 duizend kilometer aan wegen.

Data koppelen
De HAD-kaarten hebben zeer accurate en realistische 3D border-to-border-modellen van het wegennet. Er worden 3d-wegpatronen uit een spreidingsdiagram omgezet in een gecomprimeerde 2d-weergave van de weg. “Door deze data te matchen met de sensoren in het voertuig en de realtime HAD-wegenkaart, ‘weet’ een zelfsturende auto precies waar deze zich bevindt, ook bij hoge snelheden of veranderingen in het wegdek”, legt Harold Goddijn, ceo en mede-oprichter van Tomtom, uit.

Vandaag lanceerde Kia een label waarbinnen technologie voor zelfrijdende auto’s wordt ontwikkeld

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tomtom lanceert wegenkaart voor zelfrijdende auto | Fleet&Mobility

Tomtom lanceert wegenkaart voor zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Tomtom vandaag. Het bedrijf kondigde eerder al aan bezig te zijn met de ontwikkeling van HAD-kaarten.

De staten Californië en Michigan zijn het testgebied voor de wegenkaarten en de zelfrijdende auto technologie. Het gaat in totaal om 25 duizend kilometer aan wegen.

Data koppelen
De HAD-kaarten hebben zeer accurate en realistische 3D border-to-border-modellen van het wegennet. Er worden 3d-wegpatronen uit een spreidingsdiagram omgezet in een gecomprimeerde 2d-weergave van de weg. “Door deze data te matchen met de sensoren in het voertuig en de realtime HAD-wegenkaart, ‘weet’ een zelfsturende auto precies waar deze zich bevindt, ook bij hoge snelheden of veranderingen in het wegdek”, legt Harold Goddijn, ceo en mede-oprichter van Tomtom, uit.

Vandaag lanceerde Kia een label waarbinnen technologie voor zelfrijdende auto’s wordt ontwikkeld