Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Hackers vinden lek in Leaf’

De elektrische Nissan Leaf is volgens beveiligingsexpert Troy Hunt eenvoudig te hacken. Dat laat de Australiër zien in een online video. Vanuit Australië bedient hij de airco en verwarming van een in Engeland rijdende Leaf.

Maar er kan ook informatie over de status van de auto worden opgevraagd, bijvoorbeeld of de auto aan het rijden is en wat het stroomverbruik is.

Hunt gebruikte een proxyserver voor de hack waarmee hij een zogenoemde man-in-the-middle-aanval kon uitvoeren. Dat is een aanval waarbij de verbinding tussen twee apparaten wordt onderschept. Met het VIN-nummer kreeg de hacker vervolgens vrij eenvoudig toegang tot de systemen die normaal alleen via de app van Nissan te besturen zijn.

Bekijk hier de video van Hunts hack. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Hackers vinden lek in Leaf’ | Fleet&Mobility

‘Hackers vinden lek in Leaf’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Maar er kan ook informatie over de status van de auto worden opgevraagd, bijvoorbeeld of de auto aan het rijden is en wat het stroomverbruik is.

Hunt gebruikte een proxyserver voor de hack waarmee hij een zogenoemde man-in-the-middle-aanval kon uitvoeren. Dat is een aanval waarbij de verbinding tussen twee apparaten wordt onderschept. Met het VIN-nummer kreeg de hacker vervolgens vrij eenvoudig toegang tot de systemen die normaal alleen via de app van Nissan te besturen zijn.

Bekijk hier de video van Hunts hack.