Personenauto's

Laatste update:

‘Outlander makkelijk te hacken’

De Mitsubishi Outlander PHEV is eenvoudig te hacken, zegt internetsecuritybedrijf Pen Test Partners (PTP). Het lukte het Amerikaanse bedrijf om de auto te hacken waardoor hij eenvoudig te stelen zou zijn.
Begin dit jaar werd er ook een lek in de beveiliging van de Nissan Leaf gevonden.

Zoals veel nieuwe auto’s kan de Outlander contact leggen met een smart phone-app van de berijder. Via deze app kunnen berijders een aantal functies van hun auto op afstand bedienen, zoals de verlichting en climate control.

Bij de meeste voertuigen loopt dit contact via een gsm-module, maar niet bij de Mitsubishi Outlander. Deze auto heeft een eigen Wifi-spot waar de app direct contact mee maakt. Volgens PTP heeft Mitsubishi dit waarschijnlijk uit kostenoverweging gedaan omdat het scheelt in de gsm contract- en hosting fees, en in de ontwikkelkosten. 

Het bedrijf kraakte binnen vier dagen de toegangscode. Lees meer op Automotive Werkplaats.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Outlander makkelijk te hacken’ | Fleet&Mobility

‘Outlander makkelijk te hacken’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zoals veel nieuwe auto’s kan de Outlander contact leggen met een smart phone-app van de berijder. Via deze app kunnen berijders een aantal functies van hun auto op afstand bedienen, zoals de verlichting en climate control.

Bij de meeste voertuigen loopt dit contact via een gsm-module, maar niet bij de Mitsubishi Outlander. Deze auto heeft een eigen Wifi-spot waar de app direct contact mee maakt. Volgens PTP heeft Mitsubishi dit waarschijnlijk uit kostenoverweging gedaan omdat het scheelt in de gsm contract- en hosting fees, en in de ontwikkelkosten. 

Het bedrijf kraakte binnen vier dagen de toegangscode. Lees meer op Automotive Werkplaats.